Passejar pel bosc a Hostalets de Balenyà, fer ràfting a Sort, anar a la platja al Maresme… la Natura ens ofereix moltes possibilitats! Per això, cal tenir-ne cura. Diuen que el futur del planeta està en mans de les noves generacions, però… què saben els nens sobre l’escalfament global o la biodiversitat? Es creuen les alarmes disparades pels adults? S’imaginen que el riu del seu poble aviat podria arribar a assecar-se? Saben que el consumisme perjudica al planeta… Però sacrificarien les joguines de Nadal? En el segon programa d’ “Al pot petit”, veurem què fan en Pol, la Laura i la Júlia pel bé del medi ambient.


Més informació sobre l’ecologia

La xarxa és plena de continguts que aprofundeixen en allò que perjudica el medi ambient, però també és plena de blocs i espais web amb centenars de consells per a aconseguir un món més sostenible. Des d’aquí us proposem donar un cop d’ull a [alguns dels recursos que hem trobat tot preparant el programa sobre Ecologia].


Obrim el debat, té premi!

Com cada setmana obrim el debat per a què ens doneu la vostra opinió. Què en penseu sobre l’ECOLOGIA? Vosaltres recicleu? Sabíeu que el món té recursos limitats? Què penseu que podríem fer cadascun de nosaltres per tal d’intentar millorar el planeta? Creieu, que com deia el Capità Enciam que “els petits canvis són poderosos”?

Debat: 9s comentaris
Publicat dins de Capítols
Comparteix:

9 comentaris a l'entrada: ECOLOGIA

 1. Montsinya diu:

  Jo no reciclava fins que em vaig adonar que el 90% de la brossa que genero és plàstic, i això no costa gens separar-ho :)

 2. Maria diu:

  A casa reciclem des de fa 8/9 anys i des de que han possat les escombraries d'orgànica més properes també reciclem orgànica. El que passa que en un parell d'ocasions dos escombriaires de l'Ajuntament de Barcelona m'han dit que no cal reciclar que tot va al mateix lloc...¿?¿?¿?¿
  (també hi ha vegades que el mateix camió agafa plàstic i paper)

 3. DANIEL DAVID diu:

  Hace 7 años que reciclamos. No es ningún tipo de esfuerzo adicional, y entendemos la contribución es importante, por una persona y más si lo hacemos todos. La acción tiene que ser conjunta entre ciudadanos y clase política para dotar de medios suficientes, para que se puedan obtener los beneficios de esta nueva "cultura" que va en beneficio de todos y que cada vez es más relevante. En un futuro además, se verán claramente los resultados de estos nuevos comportamientos que cada vez arraigan con más fuerza. Creo que próximos pasos, son las presiones a los poderes económicos para cambios importantes como vehículos eléctricos, aunque esto suponga el deterioro del poder fáctico del petróleo. Llevará su tiempo, pero no es una tendencia, sino una necesidad. Espero que mis hijos disfruten de un mundo mejor.

 4. Isa diu:

  A Catalunya s'hauria de fomentar el reciclatge tant com a Alemanya. A tots els supermercats de Berlín hi ha una màquina de reciclatge d'envasos d'aigua, et retornen 25 cèntims per cada un!! I et donen un val per comprar al supermercat.

  A més allà tenen 3 contanidors de vidre, un de marró, un de verd i un de blanc, per cada color del vidre, uns cracks!

 5. Laura diu:

  A diferents pobles de la comarca d'Osona fan la recollida selectiva "Porta a Porta", i és genial, cada dia treus a fora el què toca segons el dia de la setmana, reciclatge, materia orgànica o rebuig. Està molt bé i educa a tothom en l'hàbit de la selecció de residus.
  Per un planeta millor hi hem de ser tots

 6. Cristian diu:

  Yo creo que la mayoría de la gente esta concienciada en que hay que reciclar, al menos en el ámbito de gente que conozco es así. Me parece bien la idea que propone Isa de promover el reciclaje recibiendo un vale para realizar compras.

  Aunque pienso que no importa lo mucho que recicle la gente si las industrias que son las que mas contaminan no cambian sus políticas ecológicas.
  Saludos

 7. Jùlia diu:

  Jo penso que l'ecologia tindria que ser un deure per tots els ciutadants del món.
  Així tindriem un planeta millor amb l'ajuda de tots.
  Perquè la NATURA és molt important!!!

 8. Equip d'Al Pot Petit diu:

  Bona tarda!
  Ja tenim els guanyadors d'aquesta setmana dels dos lots d'Educa Borràs i Baula. Els afortunats han estat la Laura i el Daniel David. Rebreu un mail a la vostra bústia amb les instruccions. Enhorabona als dos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *