Què valen les coses? En comprem massa? I quin ús en fem? Al Pot Petit, investiguem què és el Consum amb l’ajuda de la Paula i d’en Fèlix. Amb ells visitem un mercat d’intercanvi i ens n’anem de rebaixes, mentre debatim sobre el consum responsable i les modes. Si ets un consumidor nat i no et queden calaixos a casa per guardar les joguines, aleshores no et perdis aquest programa… no et constarà ni cinc!


Obrim el debat, comentar té premi!

Com cada setmana volem que ens expliqueu què opineu vosaltres sobre el tema del programa: sabeu qué és el consum? considereu que feu un consum responsable? seguiu les modes? recicleu les coses que teniu? Expliqueu-nos-ho fent un comentari aquí sota i podreu guanyar premis Educa Borras i Baula! :)


Material addicional sobre el consum

Aquí teniu un recull d’enllaços amb més informació sobre el consum. Hi trobareu informació sobre com fer un consum responsable, reciclar la nostra roba, cambiar coses que ja no necessitem i moltes més coses! Què us sembla?

Debat: 5s comentaris
Publicat dins de Capítols
Comparteix:

5 comentaris a l'entrada: CONSUM

 1. Mireia Fernandez diu:

  A mi m'agrada anar a mercats d'intercanvi. Aixi no cal comprar-ho tot i donem més llarga vida a les coses. A l'ultim mercat que vaig anar amb els meus pares i el meu germà vaig intercanviar un puzzle; una disfressa i un joc molt xulo per fer polseres: A i també uns guants de llana per no passar fred! Cada vegada hi ha mes gent que participa als mercats d'intercanvi és una bona alternativa al consum!

 2. Gerard diu:

  A la nostra familia formem part d'una cooperativa de consum ecològic que es diu les Trementinaries de Vallcarca. Cada dimecres anem al local a recollir tots els productes. Tenim fruita i verdura, llet, pasta fresca, formatges, pa, pastissos, carn, embotits, sucs, conserves i moltes coses més i aixi no cal anar tant al super. Cada setmana reciclem els pots del iogurt, les oueres, els envasos de la pasta i aixi no generem tants residus.

 3. Roger diu:

  Després de veure el capítol crec que els nois son menys consumistes, fer servir les coses que no vols per canviar-les per altres és una bona manera de treure el màxim profit; en canvi les noies només pensen en anar a comprar robar, això si és consumisme!
  La meva família també compra el menjar a una cooperativa ecològica de Castellet i la veritat és que és molt bona...
  També mirem de reciclar el màxim possible i la veritat és que no sabem que fer amb el tema del iogurts, no sé com reciclar o aprofitar l'envas, si els comprem de plàstic s'acumulen molts i si ho fem amb els de vidres al final no sé que fer amb tants potets, la meva mare diu que l'única solució és fer-nos els nostres propis iogurt. Gerard tu que en fas, els tornes a portar a la teva cooperativa?

  • Gerard diu:

   Hola,
   si els tornem a portar a la cooperativa, on els aprofitem per posar després maduixes i cireres i així els reaprofitem.

 4. Miquel Muñoz diu:

  L'episodi del consum li he ensenyat a molta gent i els hi ha agradad. Sobret quan sortia el cargol, diuen que era molt ràpid.

  . .
  = gggggggggggggguuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *