Material capítol 7 – ALIMENTACIÓ

Guia d’alimentació saludable

Guies d’alimentació saludable, receptes molt aconsellables, alimentació i malaltia…tot un compendi de recursos facilitats per la Generalitat per estar ben informats i practicar una alimentació saludable a casa.

[Alimentació saludable, Generalitat de Catalunya]


Menjar, jugar i aprendre

“Tasta’m” és un portal Web sobre alimentació i educació per a la salut en general. Aquí trobareu jocs temàtics, i activitats sobre els aliments, la nutrició i la salut infantil. Una eina idònia d’aprenentatge.

[Tasta’m, xnet.net]

Portal Web de Jocs on line on es tracten de manera lúdica i educativa temes com l’anorèxia, el menjar ràpid o els aliments que no solen agradar als infants tot i ser molt recomanables.

[Jocs d’aliments, Yupis]


La piràmide alimentària

Des de quan no revises la piràmide de l’alimentació? Aquí tens un portal Web on l’entendràs perfectament. A més a més s’expliquen les categories d’aliments i el seu valor nutricional. Saps què són els aliments complets i els incomplets?

[Piràmide de l’alimentació, xnet.net]


La lògica del menjar ecològic

Saps quins són els requisits del menjat ecològic? Has pensat mai en contractar una cistella ecològica que t’arribi cada semana a casa? Vols conèixer on estan els productors? Aquí tens una web per informar-te i fer, si vols, la compra online.

[directedelcamp.cat]


Transgènics

Sabeu què són el aliments transgènics? sabeu que en prenem cada dia? al programa Escépticos d’EITB defensors i detractors ens mostren el seu punt de vista sobre la modificació dels aliments al laboratori:


Ser vegetarià

Un llistat el·laborat per la revista TimeOut de BCN on trobaràs alguns dels millors vegetarians de Barcelona.

[Restaurants vegetarians, Time Out]

Una bona web per introduïr-se al món vegetarià: explicacions, guies, dietes, consells, receptes per apropar-te a una nova manera de menjar.

[Mundo vegetariano]

També podeu veure el programa Tastafruita de la XTVL, la fruita és molt important en la nostra alimentació! aquí us deixem un programa:

L’any 5011, un agent secret de nom Massafré, Martí Massafré, té la missió de recuperar la fruita que han perdut en la seva època. Per això, viatja en el temps i arriba a les escoles de l’any 2011 perquè les nenes i els nens l’ajudin en el seu objectiu i pugui endur-se el millor plat cap al seu segle. Una missió que porta el nom en clau Fruita… Tastafruita! El “presentador-agent secret” va d’escola en escola buscant plats cuinats amb fruita. Cada plat cuinat de les 16 escoles obté una puntució en un rànking i al final dels 16 episodis una de les escoles és la guanyadora del Tastafruita 2011.


Com cada setmana podeu fer-nos comentaris aquí o al capítol de la setmana i participar al sorteig de llibres i jocs!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *