Material capítol 1 – L’AMOR

Curtmetratges d’animació sobre l’amor

L’amor és un sentiment molt profund i important. Però també pot ser una cosa molt animada! Per comprovar-ho, visioneu alguns dels curtmetratges que tot seguit us presentem. Cadascun tracta l’amor des d’una perspectiva diferent, però totes són igualment divertides.

Amor somiat: “Una corta historia de amor”
Amor impossible: “Ruedas, tiritas y piruetas”
Amor plantònic
Amor tafaner: “Alma”
Declaració d’amor esbojarrada: “The Mask”

Les 100 millors pel·lícules d’Amor de la història del cinema

El cinema, com la literatura i totes les altres arts, sempre s’ha nodrit de l’Amor com a argument universal. Quasi totes les pel·lícules han de tenir algun tipus d’història d’amor en la seva trama, si volen comptar amb el favor del públic. Aquí trobareu les que, per a molts, són les 100 millors pel·lícules d’amor de la història del cinema. N’heu vist alguna? Les coneixíeu? Sabríeu afegir al llistat algun títol més?

Cupido, l’arquer amorós

Cupido, o Cupid, és en la mitologia romana, el déu de l’amor. Equival al déu Eros de la mitologia grega, i el seu nom significa “Desig”. A Cupido se’l representa com un nen petit amb ales que dispara fletxes amb un arc, moltes vegades a cegues, sense saber molt bé on apuntar. Una acció simbòlica que vol dir que l’amor pot ser, certament, ben cec…

Història de Cupid
Amor = romanticisme o sexualitat?

Cor de paper

El cor és el símbol universal amb què representem l’Amor de manera gràfica. Qui no ha llegit mai un comic on floten tot de cors al voltant d’un personatge enamorat? De fet, si en voleu llegir un de realment bo, no us podeu perdre “Enamorats”, de la dibuixant Rebecca Dautremer (Ed. Baula).

Però si el que realment us interessa és trobar la manera de sorprendre el vostre enamorat o la vostra enamorada, sempre podeu provar de fer-li un cor de paper. És molt fàcil… si teniu traça!

I parlant de cors de paper… coneixeu la pel·lícula “Paper Heart”? És un documental que parla d’una noia que busca la manera de saber què vol dir enamorar-se. No se’n surt, fins que un dia coneix algú… molt especial. Per aquell que enteneu l’anglès, us presentem el trailer de la pel·li:

L’Amor Platònic

Has tingut mai un amor platònic? Vols saber d’on ve aquesta expressió?

Amor platónico -- elmundo.es

Acceptem propostes!

Si ens voleu proposar altres recursos per fer créixer aquest bloc, no teniu més que afegir un comentari al capítol de l’Amor i l’afegirem amb el vostre nom a la pàgina de recursos.

Els comentaris estan tancats.