Material capítol 11 – FER-SE GRAN

Filmografia selecta

Com és habitual, Al Pot Petit us recomanem el visionat d’algunes pel·lícules relacionades amb el tema del programa. Prepareu les crispetes!

1. El sueño de mi vida: una nena es desperta atrapada en el cos del seu jo futur de 30 anys. Com s’ho farà per viure com una adulta?

2. El curioso caso de Benjamin Button: la sorprenent vida d’un home que neix amb cos de vell i es va rejuvenint a mesura que compleix anys. Una bona reflexió sobre els trets essencials de cada etapa de la vida.

3. Big: Tot un clàssic dels 80. Un nen demana un desig a un bruixot de fira: vol ser gran. L’endemà, es desperta i descobreix que alguns desitjos es poden fer realitat…


El mite de Peter Pan

No volíem deixar de recomenar-vos la lectura de Peter Pan, el conte escrit per J.M. Barrie l’any 1904: la història del nen que no volia crèixer i que viu al País de Mai Més.

[El conte de Peter Pan]


L’adolescència

En el següent enllaç, us desgradem tots els secrets de l’etapa més difícil… la temible adolescència…!

[Psicologia i mètode: els adolescents, jouscout.com]

Tot i que si us interessa més escoltar alguns consells, feu click en el següent enllaç del programa de ràdio Eduqueu les criatures, sobre els estralls de la pubertat…

[Adolescència: Com sobreviure-hi?, edu3.cat]


Parlar de la mort

Naixem, som petits, creixem, arribem a adults, després ens fem vells i un bon dia, està clar, morim. La mort és el final inel·ludible del procés de fer-se gran. Tothom n’és conscient, i malgrat tot, costa molt parlar-ne… A la nostra cultura, de fet, acostuma a ser un tema de conversa “delicat”.

[Com explicar la mort als nens, edu3.cat]

Per això mateix, ens ha interessat aquest link del programa radiofònic Eduqueu les criatures versat en com explicar la mort als nens.


Com cada setmana podeu fer-nos comentaris aquí o al capítol de la setmana i participar al sorteig de llibres i jocs!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *