Material capítol 12 – IMMIGRACIÓ

Per a estar informat

[Migracat] és una iniciativa impulsada per la Fundació Jaume Bofill que té com a finalitat desenvolupar un entorn virtual d’accés lliure capaç de respondre a les necessitats d’informació, actualització i coneixement crític de les persones que treballen en l’àmbit de la immigració. S’adreça principalment a les associacions i entitats, les administracions públiques, els equips de recerca i docents, i als mitjans de comunicació” (migracat.cat)


Xifres immigració a Catalunya

Butlletí de la Generalitat de Catalunya amb les principals dades de la població immigrant a casa nostra, tot analitzant-ne el repartiment pel territori, els sectors on treballen, els seus interessos culturals….

[La immigració en xifres, gencat.cat]


Museu d’història de la Immigració de Catalunya

Ubicat a Sant Adrià del Besòs, és una visita cultural totalment recomanable per entendre millor els fenòmens migratoris del passat i del present.

I si voleu entendre millor perquè en Ton i els seus amics visiten l’estació de França amb la seva maleta misteriosa, vegeu aquest vídeo d’una de les exposicions del MHIC:

Al Museu d’Història de la Immigració de Catalunya hi trobareu exposicions molt interessants, algunes de temporals i d’altres de permanents.


Treballem la immigració a classe

Un recull de material didàctic per treballar el tema de la immigració a les escoles.

[Immigració i escola, materials didàctics interculturals]


Filmografia selecta

Com cada setmana, una nova recomanació cinèfila. En aquest cas, us presentem un bloc molt interessant amb una selecció de pel·lícules que tracten el tema dels desplaçaments migratoris:

[Cine y migraciones, uhu.es]


Voces vitales

A l’edició 2012 dels premis Goya, es presenta a concurs en la categoria de millor curtmetratge la producció Voces Vitales, realitzada per Julieta Zabaleta. Una història sobre la realitat, els sentiments i els somnis d’alguns alumnes de l’escola pública a Barcelona, amb la participació de nens de procedències ben diverses.

[Voces vitales, Catalan Films]
[Voces vitales, Premios Goya]


Les orenetes

Per acabar, si heu vist el programa sobre la immigració, entendreu molt millor cap a on van totes aquestes orenetes…


Com cada setmana podeu fer-nos comentaris aquí o al capítol de la setmana i participar al sorteig de llibres i jocs!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *