Material capítol 10 – POLÍTICA

En Ferran, un petit gran reporter

Com ens explica al programa, en Ferran és un apassionat del món del vídeo. Li agrada molt enregistrar petites pel·lícules i explicar coses a càmera de manera molt didàctica!

Juntament amb uns amics, en Ferran realitza col·laboracions per a la televisió d’Hostalets de Balenyà. Tant és així, que a les darreres eleccions municipals, fins i tot es van atrevir a entrevistar els alcaldables de la vil·la.

Bravo, Ferran! Trobareu més informació al [web de Balenyà TV].


Plens Municipals Infantils

Al programa 10, l’equip d’experts d’Al Pot Petit s’ha desplaçat fins a l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat per organitzar una sessió plenària infantil.

A L’Hospitalet, com en altres municipis, ja fa un temps que es van engegar un seguit de propostes per fer que els més joves participin en la política municipal. Per això es van crear el Ple Infantil i el Consell de nois i noies.

[Immigració, urbanisme i espais públics centren les propostes del Consell de nois i noies, lamalla.cat]

[Televisió l’Hospitalet]

L’objectiu és fomentar la implicació personal i col·lectiva dels estudiants amb el municipi, donar-los veu i crear mecanismes adients perquè les seves opinions siguin escoltades i reconegudes pels adults.

Iniciatives similars es duen a terme arreu del territori, per escoltar la veu dels més petits a l’hora de millorar la vida al municipi. Un exemple:

[Els infants fan propostes per millorar la mobilitat a Mollet, contrapunt.cat]

Es tracta d’una interessant iniciativa política portada a terme pels infants sobre la mobilitat al seu poble: Mollet del Vallès.


Plens Municipals Infantils

Llistat de contes amb el rerefons de la política per poder-los descarregar i llegir-los als nostres fills.

[Cuentos de política, cuentosparadormir.com]


Com es fan les lleis?

Web elaborada pel Senat mexicà que explica de manera ximple i pedagògica per què i com es fan les lleis.

[Cultura política para niños, senado.gob.mx]


http://100medidas.es/

Al programa de la Política, els nens han convingut que el millor sistema per governar un país és la democràcia. Avui en dia sona molt el concepte de democràcia digital, que vol implicar la gent a participar de mesures per millorar el sistema.

En el link que us proposem, hi trobareu un llistat amb cent mesures votades pels internautes, per enviar-lo al nou govern l’endemà mateix de les eleccions del 20N del 2011.


Com cada setmana podeu fer-nos comentaris aquí o al capítol de la setmana i participar al sorteig de llibres i jocs!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *