TUITÒMETRE DE CIUTADELLA / Els diputats del PSC s’imposen a Twitter en nombre de seguidors

2

Els diputats del Partit dels Socialistes (PSC) s’imposen a Twitter en nombre de seguidors. Segons dades auditades ahir dimarts, sumen un total de 21.921, que han estat acumulats pels 18 representants socialistes al Parlament de Catalunya localitzats per Ciutadella. En segon i tercer lloc, Convergència i Unió (CiU), amb 14.317 seguidors, i Solidaritat per la Independència (SI), amb 11.262. El triomf a Twitter té molt a veure amb l’èxit dels comptes personals dels polítics. Els socialistes Montserrat Tura (4.455 seguidors) i Quim Nadal (4.169), els convergents Lluís Recoder (3.349) i Joana Ortega (2.476) o l’independentista Joan Laporta (9.946) contribueixen de forma clara als resultats de les seves formacions. Al furgó de cua d’aquesta classificació, cal destacar el comportament d’Iniciativa (ICV), que només amb els comptes de Dolors Camats (1.489 seguidors) i Laia Ortiz (743), passen al Partit Popular (PP), amb 793 seguidors dels 5 diputats conservadors amb compte a la xarxa social.

Més enllà del fenòmen de Joan Laporta, a punt de superar els 10.000 seguidors, l’ascens imparable del compte de Montserrat Tura resulta paradigmàtic. Pels volts de Nadal, l’exconsellera mantenia una forquilla entre 2.500 i 2.700 seguidors. A mesura que es va anar confirmant la seva intenció de presentar-se a les primàries per a la candidatura del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Tura va arribar als 3.000 per cap d’any; als 3.500, dues setmanes més tard; i als 4.000, abans de finals de gener. En canvi, Jordi Hereu es va incorporar a Twitter el 26 de gener i té 624 seguidors.

Pel que fa a l’activitat dels polítics, CiU guanya amb 19.524 tweets escrits pels seus 24 diputats amb compte a la xarxa social. En segon i tercer lloc, el PSC, amb 18.649 missatges de 18 diputats socialistes, i ERC, amb 3.808 tweets de 5 diputats republicans.  En termes personals, es fa palès l’antiguetat a la xarxa. No és extrany, per tant, que la socialista Montserrat Capdevila (8.696 tweets) i els convergents Carles Puigdemont (7.469 tweets) i Lluís Recoder (2.624 tweets) guanyin el triumvirat en aquest rànquing.

Twitter s’està convertint per als polítics catalans en un bon aparador per comentar l’actualitat política, rebre missatges directes dels seus electors i participar en un debat obert a qualsevol persona amb ordinador o telèfon mòbil connectats a Internet. La immediatesa absoluta i l’obligació de concreció (només es permeten 140 caracters a cada tweet) fan de Twitter una eina força interessant per acostar el debat polític i l’acció de Govern a la ciutadania. Avui per avui, Ciutadella ha localitzat 61 diputats d’un total de 135 que fan servir aquesta eina.

El Tuitòmetre de Ciutadella neix amb la intenció de conèixer les preferències de la xarxa social sobre els diputats del Parlament de Catalunya. Preferències que, com la mateixa Internet, no són pas inmutables. Per això mateix, al llarg dels mesos, procedirà a radiografiar l’estat dels comptes personals dels diputats. Ciutadella és el programa setmanal d’actualitat sobre el Parlament de Catalunya de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL). Coproduït per la XTVL i Catalana de Televisió Local (CTL), Ciutadella és emès per una vintena de televisions locals arreu del país i informa a través d’aquest bloc i del seu compte a Twitter @CiutadellaTV.

Més informació aquí.

Publicat dins de Actualitat, General, Tuitòmetre
Etiquetat com a , , , , ,
Comparteix:

2 comentaris a l'entrada: TUITÒMETRE DE CIUTADELLA / Els diputats del PSC s’imposen a Twitter en nombre de seguidors

  1. Retroenllaç: Comunicació Pública » Novetats a la xarxa: el “twittòmetre” i el cercador d’equipaments culturals

  2. Retroenllaç: Anàlisi dels diputats a twitter (I)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>