Jaume Ribera: “Intentarem preservar el màxim possible el nostre model de caixes”

Desactiva els comentaris

Jaume Ribera, president de la caixa d’estalvis Unnim, fruit de la fusió de les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu, assenyala algunes prioritats en el nou procés de recapitalització a què empeny la nova legislació del sector. La intenció és preservar en la mesura que sigui possible el model de caixa, sobretot pel que fa a l’obra social. En aquest sentit, la integració en alguns dels grups que han format caixes s’apunta com una primera opció per aconseguir la capitalització mínima que exigeix el Ministeri d’Economia. Unnim no tanca la porta a altres opcions, com l’entrada de nous accionistes i, en última instància recórrer als fons estatals del FROB. Amb certa contrarietat per unes exigències superiors a les que s’imposen als bancs, Unnim manté converses en tots els sentits per donar compliment a les exigències abans del termini previst, el 28 de setembre.
Ribera no amaga que aquest no és el millor moment per sortir a la recerca de capitals i considera que hauria estat millor dos anys enrere o d’aquí a dos anys, però accepta el nou escenari en el qual intentarà que puguin retenir-se els 3.000 llocs de treball d’Unnim, en primer lloc, l’existència de centres de decisió a Catalunya i, sobretot, que la tasca de l’Obra Social. El president d’Unnim també relativitza l’efecte de la recent rebaixa de qualificació que ha atorgat l’agència Fitch a l’entitat.

Publicat dins de Entrevistes

Comparteix:

Els comentaris estan tancats.