Renovables sense primes

Desactiva els comentaris

El sector de les energies renovables s’enfronta a una reducció de les primes que n’incentivaven el creixement com a alternativa a les fonts convencionals, en procés d’encariment i altament contaminables. Les retallades també han arribat a un sector que, en els últims anys de bonança, havien començat a expandir-se i que ara s’està frenant. No només pels incentius menors, sinó per l’escassa claredat normativa i per les dificultats de finançament. Tot i aquesta situació estan apareixent noves oportunitats i sorgeixen noves iniciatives.

El president de la Unió Patronal Metal·lúrgica, Antoni Marsal, explica el camí de represa d’un dels sectors puntals de l’economia productiva. És una represa tímida, però que posa fi a un procés de caiguda lliure que s’havia endut per davant més d’una quarta part de les empreses i de l’ocupació a Catalunya. Marsal ha estat també protagonista de les negociacions amb els sindicats en el procés de reforma de la negociació col·lectiva i explica els motius del fracàs d’aquesta negociació.

Una empresa osonenca impulsa un nou projecte per reduir la contaminació de l’amarratge d’embarcacions. El sistema permet alçar el vaixell, que deixa de tenir contacte amb l’aigua i així se n’evita el deteriorament i els productes que se li posen per evitar-lo, que afecten l’aigua del mar. El sistema de Click & Go ja es pot veure al port de Roses.

Publicat dins de Programes
Etiquetat com a , ,
Comparteix:

Els comentaris estan tancats.