Jordi Fabregat “El Banc d’Espanya havia tingut molta paciència amb els bancs”

Desactiva els comentaris

El sector bancari espera una nova reforma de manera imminent. El tercer canvi de regles del joc en dotze mesos comporta més necessitat de capitalització per a les entitats financeres i una reconsideració de la valoració dels seus actius, en especial els immobiliaris. El professor d’Esade Jordi Fabregat atribueix els canvis que s’han produït en aquesta regulació a un “possible excés de paciència” del Banc d’Espanya, però espera que el nou requeriment de capital aclareixi el panorama financer. En els propers mesos s’espera un nou procés de fusions tendent a crear entitats més grans i més potents, però aquesta seria una necessitat imposada en un context d’excés d’endeutament general. “Ens hem endeutat massa, tots”, afirma el professor de direcció financera de l’escola de negocis. En l’entrevista, Fabregat també fa referència a les agències de qualificació. “Malauradament, les necessitem”, assenyala. No oblida que hi ha espai per reformar-les o ampliar-ne el nombre per evitar monopolis, però en defensa el paper per guiar el coneixement sobre l’estat dels deutes que s’emeten arreu del món.

Publicat dins de Entrevistes
Etiquetat com a , , ,
Comparteix:

Els comentaris estan tancats.