La resistència del sector del luxe

Desactiva els comentaris

El sector del luxe mostra més capacitat de resistència. De fet, els estudis indiquen que les vendes d’aquest segment van créixer entre un 20 i un 25% durant l’any passat que, paradoxalment, va ser el d’una nova onada de descensos generalitzats traduïts en un últim trimestre amb decreixement econòmic. La dada revela que els 3,5 milions de residents a l’Estat amb més capacitat adquisitiva mantenen opció de compra i que el del luxe és un sector anticíclic. Però aquesta lectura seria incompleta si no es tingués en compte l’elevat pes que tenen les exportacions i els ingressos provinents del turisme. De fet, exportació i turisme representen un 85% dels 4.500 milions d’euros que es considera que mou el luxe a l’Estat. El sector dels productes selectes recull els segments més tradicionals, com la joieria i d’altres de més innovadors, com un club de cotxes de gamma alta. El Crèdit visita aquest club i també una joieria per comprovar com evoluciona el mercat de més selecte.

Les Nacions Unides han declarat aquest 2012 com any internacional de les cooperatives. A més de destacar la impòrtància del valor social i econòmic del cooperativisme, aquesta declaració suposa una oportunitat per donar a conèixer els principals actius d’aquesta fórmula d’associacionisme. A Catalunya hi ha unes 4.800 cooperatives, de les quals més de 3.500 són de treball associat. Des del punt de vista econòmic la seva activitat genera un 4,5% del PIB català i, en l’actual context de crisi, ha mostrat més punts de fortalesa que l’economia general. Amb el president de la Federació de Cooperatives de Treball Associat, Perfecto Alonso, analitzem la situació actual del moviment cooperatiu i la seva evolució i avancem la implicació que hi haurà des de Catalunya a aquest any internacional.

La importància de la seguretat a l’hora de conduir una moto ha estat el fonament de Mat Group, una empresa de Terrassa, des dels seus orígens. Dedicada a la producció de cascos i roba de protecció, la firma està immersa en un procés de redefinició. Al reportatge sobre l’empresa innovadora explorem els avenços que ha comportat la nova estratègia de la companyia vallesana.

Publicat dins de Programes
Etiquetat com a , , , ,
Comparteix:

Els comentaris estan tancats.