Quan envellim la mort s’entén com un fet normal, que forma part del camí natural de la vida. En aquest capítol veurem com s’enfronten les persones grans a la mort. Uns ho fan amb calma i serenor, mentre per a d’altres mirar la mort els omple de por. També viurem la història d’amor de la Marta i el Tiziano que amb més de 80 anys s’han tornat a enamorar i viuen feliços sense pensar en la mort.

Publicat dins de Capítols

Comparteix:

En aquest capítol descobrim les entranyes dels cementiris i de les persones que hi treballen. Enterramorts, conductors de cotxes fúnebres i el gerent d’un tanatori i d’un cementiri, entre d’altres, ens explicaran com es posa en marxa aquesta gran maquinària, que treballa per tenir-ho tot a punt perquè els familiars i amics s’acomiadin del seu ésser estimat. A més, descobrirem que els cementiris poden ser també un punt d’interès turístic i cultural.

Publicat dins de Capítols

Comparteix:

A partir de diversos casos veurem com l’òrgan d’algú pot salvar la vida d’un altre. Coneixerem les dues vessants dels trasplantaments, les reflexions d’aquells que n’han donat i dels que n’han rebut. La Montse, que ha donat un ronyó al seu marit; el pares de l’Ariadna, que van decidir donar els òrgans de la seva filla al morir; i la Laia, que espera un trasplantament de cor, són alguns dels testimonis que veurem en aquest capítol.

Publicat dins de Capítols

Comparteix:

Com s’explica als nens què és la mort? Com es prepara als bombers per comunicar una defunció? Aquests són alguns dels aspectes que es tracten en aquest capítol, ja que tenir coneixements de la mort ens ajuda a saber més sobre la vida. També farem pedagogia de la mort amb Concepció Poch i a través d’un taller veurem com la mort relacionada amb l’art ens pot ajudar a canalitzar les nostres emocions.

Publicat dins de Capítols

Comparteix:

El procés de dol és segurament una de les situacions més dures de la vida. En aquest capítol veurem com les persones que l’estan passant gestionen aquest dolor a través de les trobades, els consells dels psicòlegs i les experiències personals que es donen cita als grups de dol. Farem un viatge a través de les emocions de la Mercè i el Jordi, que van perdre un marit i un fill respectivament. Ens explicaran com a través d’un gran treball personal i gràcies al suport dels grups de dol han superat la pèrdua.

Publicat dins de Capítols

Comparteix:

A través de les reflexions d’en Josep Fenés i la Montserrat Nat, dues persones que han dedicat tota la seva vida a l’àmbit funerari, coneixerem el dia a dia en un tanatori. Les històries humanes de la gent que hi treballa s’entrellacen amb totes les situacions que s’hi produeixen arran de la mort d’algú, des que arriba el difunt fins que el cotxe fúnebre se l’emporta cap al cementiri.

Publicat dins de Capítols

Comparteix:

Quan es produeix una defunció hi ha tot un seguit de passos a seguir. Veurem com es prepara tot, però des del punt de vista dels professionals que ajuden a preparar tot el ritual fúnebre. El capítol també farà un repàs de com ha evolucionat i com s’ha modernitzat el sector. Veurem urnes ecològiques per conservar cendres i, fins i tot, descobrirem com les restes dels nostres éssers estimats poden convertir-se en diamants.

Publicat dins de Capítols

Comparteix:

En aquest capítol entrem en la intimitat del Jordi, un jove de 41 anys que pateix un càncer que ha fet metàstasi. Durant tres mesos ens explicarà a través d’una videocàmera com la malaltia li ha canviat la vida, la visió del seu futur i també de la idea que té de la mort. En definitiva, les seves gravacions ens mostraran com lluita per viure.

Publicat dins de Capítols

Comparteix:

En aquest capítol veurem com hi ha persones que es volen morir i no poden per qüestions legals i d’altres que s’omplen de valor i es treuen la vida. Reflexionem al voltant del suïcidi i l’eutanàsia. Morts induïdes que ens fan plantejar fins a quin punt de desesperació s’ha d’arribar per prendre aquesta decisió. També coneixerem l’estat en què queden les famílies.

Publicat dins de Capítols

Comparteix:

L’XTVL emetrà un especial d‘El Vol de la Papallona’ el dia de Tots Sants

Coincidint amb el dia de Tots Sants, la Xarxa de Televisions Locals emetrà la nit del dia 1 de novembre un reportatge especial del programa El Vol de la Papallona. En l’especial coneixerem testimonis com la Maria, el Roger i l’Odila, tres persones que s’han trobat de cara amb la mort i que li han guanyat la batalla. Ens explicaran com han superat la malaltia i com aquesta experiència els ha canviat la manera d’entendre la vida. El programa també s’endinsarà en el dia a dia de diferents professionals que treballen amb la mort. Una psicooncòloga, un mossèn i un funerari ens ofereixen una visió de la mort totalment normalitzada, com a part de la seva rutina. També sabrem com ha estat el seu procés d’adaptació perquè treballar amb la mort no els perjudiqui personalment. El Vol de la Papallona és un programa dels periodistes Joan Ferrer, Trini Gutiérrez i Laura Ribes que compta amb el suport de Serveis Funeraris Integrals.

HORARIS:

A les 23.00 h per:
TV L’Hospitalet, Vallès Visió, Canal Blau – Maricel TV, Clip TV (Canal Local de les Illes Pitiüses TV).

A les 23.30 h per:
Gavà Televisió, Conca TV, VOTV, Canal Reus TV, Menorca TV.

A les 24.00 h per:
Televisió Badalona, M1tv, Girona Televisió, Canal Nord Figueres, El 9 TV, Tac 12 (Canal Públic TDT Camp de Tarragona), Penedès TV.

Publicat dins de General

Comparteix: