Capítol 2. La por a la mort

5

Mentre que a Occident la mort és un tabú, a altres religions i cultures s’entén com el final d’un procés natural que forma part de la vida. En aquest capítol conversarem amb un budista, un mexicà que entén la mort com una festa, un sacerdot cristià, un jueu, un musulmà i un ateu. Tots ells ens donaran el seu punt de vista. El filòsof Francesc Torralba mirarà de posar ordre a totes aquestes reflexions.

Publicat dins de Capítols

Comparteix:

5 comentaris a l'entrada: Capítol 2. La por a la mort

 1. Maria Cardona i Márquez diu:

  Moltes Felicitats !!! Avui he vist els dos programes, dir-vos que veig un programa molt especial amb el contigut, ja que en aquesta vida, com molt be ja ho dieu es " un tabú ".
  Crec que si donem la benvinguda al nou nat amb alegria i tant grans com petits estan a la festa. Pero tot cambia quan es presenta la " mort " els petits quedent exclossos. No es porta amb naturalitat i es tabú per els petits i per molta gent adulta.
  Un bon programa interesant......FELICITATS !!!!

 2. Xavier Almirall Vallès diu:

  He vist també molt atentament aquest capítol i us felicito per la feina ben feta. Trobo un encert haver convidat en Francesc Torralba per relligar-ho tot.
  Crec que la por a la mort és, com dieu al capítol, una manera particular del nostre entossudiment a no reconèixer la fragilitat, la qual ens és constitutiva.
  ¿Us imagineu aquest programa en "prime time" en qualsevol dels canals de televisió "clàssics"? S'inundarien les redaccions de protestes i exigències de dimissió perquè aquests temes (en general tot el que no sigui futbol) són "un rotllo". ¿Madurarem algun dia o sempre ens faltarà un bull com a societat?
  Mentrestant, iniciatives com la vostra cal valorar-les molt positivament. No sé si és un desig o una visió, però crec que algun premi us caurà.
  Molta sort!

 3. Conxi diu:

  Trobo molt interessant i, sobretot, innovador el fet d'haver realitzat un programa al voltant del tema mort. Com diu la Maria Cardona aquest tema , en la nostra societat continua sent tabú, i en canvi penso que és tan important parlar del tema!, parlar als petits a casa, a l'escola...És primordial preparar-nos per acceptar aquesta realitat inevitable que tard o d'hora ens arribarà.
  Moltes felicitats! a tots els que heu contribuït d'una manera o altra en la gravació de la sèrie. I la veritat, ja tinc ganes de veure els capítols següents.

 4. Moltes gràcies pel suport que li esteu donant al programa. Si tothom compartís el vostre punt de vista de ben segur que 'El vol' estaria al prime time de les cadenes. La realitat, però, és que per normalitzar la mort a la nostra societat encara resta un gran camí per recòrrer. Per això entre tots hem d'anar fent passes.

  Maria i Conxi, teniu tota la raó en què als menuts no se'ls pots amagar que la mort existeix. Més endavant dediquem un capítol a la pedagogia de la mort, un aspecte que malauradament està molt poc treballat especialment a les escoles. Segur que us interessa!

  Salutacions

  • Hollie diu:

   Ca y’est un autre qui troll et qui s’pense coeso#8230;C&rlqu&;ost completement innocent de dire qu’un homme intelligent va aller vers une femme sans enfants point. J’ai aps a justifier ca c’est le gros bon sens

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *