Capítol 3. El final de la vida

12

Com arriba la mort a les nostres vides? A vegades s’acosta de manera sobtada sense avisar i en d’altres és el final d’una llarga malaltia. Com reaccionen els familiars que s’enfronten a una mort? Més enllà de la pèrdua, el capítol també explica què és la mort en termes científics i biològics. Des d’un punt de vista més espiritual la doctora en Metafísica, Anji Carmelo, descriu el seu concepte de la mort com un fet alliberador.

Publicat dins de Capítols

Comparteix:

12 comentaris a l'entrada: Capítol 3. El final de la vida

 1. Mireia diu:

  Un altre gran capítol per desvetllar una mica més el tema que ens ocupa. He viscut diferents tipus de morts dins la meva família, totes molt properes, i és veritat que un plora de manera "egoïsta", perquè ja no podrà tenir més als seus estimats a prop. És un procés que s'ha de passar i és important que cadascú faci el seu dol al seu ritme, sense que el plorar, l'estar trist o el passar de cuc a papallona sigui un fet imposat.
  De nou, una bona reflexió! Felicitats

 2. Mireia, molt interessant això que dius. Més endavant dediquem un capítol al dol, on mostrem la feina que fan els professionals que ajuden a alleugerir el dolor de la pèrdua. També parlarem amb persones que han viscut la mort d'un ésser estimat i ens explicaran com ho han superat. Esperem que us ajudi!

 3. Mercè diu:

  Gràcies i felicitats per aquesta feina! ja era hora que en un mitja de comunicació és parles d'un tema tant important, sobretot per la manera que ho esteu enfocant, amb molta sensiblitat i professionalitat. Confio en que tingueu molt èxit i que més endavant ho pugueu transmetre per un mitjà més ampli i així poder arribar a totes les cases.

 4. Maite diu:

  Gràcies per la vostra aportació en el tema de la mort del que sempre se'n defuig, com si parlar-ne la pugués d'alguna forma atraure.

  Soc la mare d'una filla que va morir amb 20 anys, ara fa un any, després de dos de cruel de dos i sento el buit de la seva absència, però també una plenitud immensa, pel valor de l'essència amb la que m'ha vestit, com a mare, com a dona, com a ésser humà.

  La recordo amb un amor immens, no tan sols amb el dolor de la pèrdua. Tinc gravada la seva alegria, la seva força de viure, de superació i sé que la mostra més gran d'amor que li puc fer com a mare, és no viure en un dol etern, ni viure enfadada amb la vida, per haver-me separat físicament de qui més estimava.

  El seu lema era: "Báilale a la Vida" i m'ha fet gràcia el títol del vostre programa, doncs ella havía incorporat en el disseny del seu lema, una papallona, com a símbol de transformació.

  Després de morir molts amics i gent que ni jo coneixia, m'enviaven cartes sobre el que la Maria els havia aportat en vida i el que significava la seva mort i vaig decidir obrir una pàgina al Facebook: "Báilale a la Vida" perquè es pogués expressar. Aquests mesos m'ha meravellat tot el que s'ha expressat allí, d'amics, de gent coneguda i fins i tot de persones que no ens coneixien i que en veure el missatge que allí es donava, s'han adherit al grup.
  Salutacions

 5. Esther diu:

  Gràcies per tot

  • Sukey diu:

   A perfect reply! Thanks for taking the trbleuo.

  • amystarks - Rachel, haha! Perhaps a Freumatical slip? Or a Grammadian one? I like name mash-ups. I looked back at the sentence you were referring to and started cracking up. I mean, CLEARLY I did that on purpose. ;)p.s. We love you too, and I’m anxiously awaiting the day when our paths will cross in real life! :)YAY! BLOG!

  • Walter,I’m in NJ. As I hope you have seen on my site, I have many older photographs of 446. If you have any more, especially in period, I would love to share them on my site. Am I correct with my understanding that 446 is in CT?Mark

  • Its good as your other articles : D, regards for putting up. “What makes something special is not just what you have to gain, but what you feel there is to lose.” by Andre Agassi.

  • Pre-ordered this. Veeeeery important. Aside from being prepared technically – if we’re not prepared psychologically for the automated world that’s coming, it will drive some of us nuts. Some of us will simply not be ready for it, completely misinterpret the symptoms of an automated world, and waste time trying to prevent it, or worse. Also, I’m curious to read about some of the less well-known algorithms. We’ve all heard of the algorithms used to help identify credit card fraud, for example. But the analysis of baseball statistics? This is going to be interesting.

  • Filme: O ArtistaDiretor: Michel Hazanavicius (O Artista)Ator: Jean Dujardin (O Artista)Atriz: Meryl Streep (A Dama de Ferro)Roteiro Original: Meia-Noite em ParisRoteiro Adaptado: Os Descendentes

  • Hey, simply wanting around some blogs, appears a fairly nice platform you might be using. I’m presently using WordPress for a few of my websites but trying to change one of them over to a platform much like yours as a trial run. Anything specifically you’ll recommend about it?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *