2 [Programa i conclusions] Ensenyem a estudiar, ensenyem a aprendre

8

Conclusions:

1. El paper de les famílies és, sobretot, aconseguir que els fills tinguin hàbits d’estudi, i aquesta és una tasca lenta, que no es pot fer en 10 dies.

2. No oblidem això: tothom aprèn a partir d’allò que ja sap. Per tant, cal que els nostres fills visquin experiències, tinguin cultura general, aprenguin, amb nosaltres, coses cada dia.

3. A casa es poden fer moltes coses: visitar museus, veure i passejar per paisatges de tota mena, compartir festes, escoltar música, participar en obres de teatre, visitar  llocs diversos, obrir la casa a amics…

4. Ser al costat dels fills, acompanyar-lo en el seu procés d’aprenentatge, és fonamental. Interessem-nos pel que fa, que sàpiga que sempre hi som.

5. Intentem que els nostres fills sentin motivació per aprendre. Injectem-los il·lusió per saber coses noves.

6. Una bona autoestima també els ajudarà molt a estudiar i aprendre. Transmetem-los màxima estimació i el missatge que poden arribar ben lluny.

7. Les pautes quotidianes, les normes de joc, són importants: que tinguin espais i temps assignats per estudiar.

8. Treballar conjuntament amb els mestres és cabdal. Transmetre hàbits d’estudi és una tasca compartida entre famílies i escola.

9. Recordem que cada nen té un ritme i necessita un temps diferents per aprendre.

10. L’objectiu més important no és aprovar, sinó donar eines perquè els nostres fills puguin anar per la vida.

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 2

8 comentaris a l'entrada: 2 [Programa i conclusions] Ensenyem a estudiar, ensenyem a aprendre

 1. Pep Vallès diu:

  Ostres, no sé per on començar a felicitar-vos. ja us vaig escriure la setmana passada amb el programa dels aliments però aquest encara el trobo més heavy.
  Felicitats als que vàreu parir aquesta idea, als experts, i avui també a La Marta (mare) que s'explica de conya i em sento molt identificat. Ok al presentador per fer d'un tema dens i complicat una cosa àgil i planera, se segueix molt bé. Molt bé el Sr Noguerol, parla molt clar que lo important és tot el que no es fa a l'escola. Ostres estic entusiasmat amb el programa.
  Sóc pare i indirectament professional de l'educació

  Pep Vallès.

  Felicitats a tots.

 2. Genís Rovira diu:

  Suposo que hores d'ara, felicitar-vos per aquesta iniciativa ja no bé gaire a conte. veig que tothom us felicita i la veritat és que són ben merescudes. Tot ratlla a gran alçada. Temàtiques, persones que són expertes en les temàtiques, els pares, el tractament que se li dona (fàcil) el llenguatge, en definitiva que el missatge arriba clar i català. El presentador ha de ser del ram perquè se li nota que domina els temes i condueix bé el que es vol dir i a on es vol arribar. També felicitats per ell i pel que es va inventar aquesta idea. M'agrada i us recomanaré. Salutacions.
  Genís R.

 3. Albert Lacruz Bassols diu:

  Pep, Genís,

  Moltes gràcies pels vostres correus, que ens animen molt a seguir i a provar de fer-ho cada vegada millor.

 4. Alvaro Arroyo diu:

  Estic preparant les sessions de la setmana vinent (sóc psicòleg familiar) i he agafat fragments d'aquest programa per poder ajudar a les famílies que tenen greus problemes amb l'aprenentatge i conducta amb els adolescents. Continuaré estant alerta als vostres episodis. De fet hi ha força programes (dels que teniu penjats) que serveixen per aquesta tasca. Hauríeu d'acceptar trucades per fer preguntes als convidats.

  Gràcies

  Alvaro.

 5. Genís Rovira diu:

  Gràcies a vosaltres Albert per pujar el nivell de la televisió i fer coses que no insultin la intel.ligència dels espectadors.
  Seguiu igual.

  Genís R.

 6. Silvia Sabatés diu:

  Estic convençuda que el programa que feu podria millorar molt si en contes de tancar-ho a uns pares fos un programa de debat (tipus Banda ampla de tv3) Incentivar la participació i fer-ho desde diferents punts de vista sobre el tema que tracteu. Tot i això moltes felicitats per aquest programa, em sembla molt bo i didáctivc pels pares. Felicitats a tot l'equip.

 7. Albert Lacruz Bassols diu:

  Benvolguda Sílvia,

  Obrir-lo a un grup gran de pares ha estat una de les possibilitats sempre considerades però pensem que el programa perdria bona part de la seva essència: ser un programa didàctic, formatiu, amb conclusions clares. "Famílies i escola" no és un programa de debat, estrictament.

  Hi seguirem pensant.

  Gràcies pel teu correu i per seguir-nos.

 8. Albert Lacruz Bassols diu:

  Àlvaro,

  Celebrem molt que professionals com tu feu servir el programa d'aquesta manera. Veiem que "Famílies i escola" té utilitats que inicialment no ens havíem plantejat. Gràcies per explicar-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *