10 [Programa i Conclusions] L’escola, a prop nostre

5

1. A les famílies ens cal acceptar que l’escola és diferent de la família i té una altra manera de fer per educar Som diferents, però ,respectant-nos, hem de col·laborar.

2. Conèixer l’escola dels nostres fills vol dir conèixer les persones que la formen i la fan funcionar: el professorat.

3. Malgrat, de vegades, no és fàcil que famílies i escola ens comuniquem, és bo que ho intentem. Tots dos perseguim el mateix objectiu.

4. La confiança és fonamental. Escola i famílies n’hem de tenir l’un amb l’altre, perquè això afavoreix la tasca conjunta.

5. De vegades, els nostres fills ens explicaran coses de l’escola que no ens agradaran. Abans de donar-les per segures, parlem amb el professorat.

6. Quan les famílies ens impliquem de veritat amb l’escola, els fills ho capten, entenen que li donem importància i això afecta positivament el seu rendiment.

7. Pares i mares no hem d’anar a l’escola només a escoltar, sinó a fer-hi aportacions constructives. Podem fer-ho amb el professorat directament, mitjançant l’AMPA o en el Consell escolar.

8. Parlem bé dels professors als nostres fills, respectem l’escola, generem expectatives positives.

 

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 2

5 comentaris a l'entrada: 10 [Programa i Conclusions] L’escola, a prop nostre

 1. Rosa Ma. diu:

  Trobo que aquest programa, en concret aquest episodi, és fonamental. Tots els pares i tots els mestres l'haurien de veure,reflexionar i per sobre de tot aplicar-ho en la seva realitat. De vegades els pares i també els mestres perden els papers i no saben mantenir una comunicació fluida que vagi en favor dels seus fills/alumnes.

  Moltes felicitats per la vostra aportació al col.lectiu de famílies i mestres,
  Rosa.

 2. Albert Lacruz Bassols diu:

  Veritablement, Rosa, d'una comunicació fluïda pares/mestres en depèn, en bona part, l'èxit d'una bona educació. Gràcies a tu per seguir-nos.

 3. J. Palet diu:

  Noi cal que busquem culpables del perqè l'educació d'aquest país està com està. En aquest capítol s'han trobat tots dos de la mà. Les escoles i les famílies s'han de posar a treballar plegats per aconseguir el valors que abans es tenien i ara s'han perdut.
  Jonas 56 anys.

 4. Pep. diu:

  Es ben veritat que a l'escola se li han donat moltes responsabilitats que potser anys enrera li tocaven a les famílies. Però això també ha servit d'excusa a les escoles (mestres) per treure's de sobre la seva responsabilitat d'educar, doncs els mestres s'hi passen força hores amb els nanus i amb el conte de la llagrimeta doncs la culpa pels pares. Els mestres també han de fer la seva feina, la bàsica i deixar-se d'algunes situacions estèrils en l'aprenentatge dels nens.
  Pep.

 5. Retroenllaç: Família, escola i relació amb els nostres fills. | Blog Academia Guiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *