9 [Programa i Conclusions] Activitat física cada dia

6

1.En general, els infants i joves fan molta més activitat física que uns anys enrere, però és important seguir avançant en aquest terreny.
2.Les famílies hem de transmetre als fills la importància de l’activitat física: expliquem, donem exemple, creem l’hàbit.
3.Fora de l’escola, l’ambient és menys pautat i, per tant, més relaxat. Aprofitem aquest context lúdic per fomentar l’interès per l’esport.
4.L’activitat física ha de formar part, sens falta, del temps de lleure dels nostres fills.
5.Busquem situacions quotidianes per fomentar la cultura esportiva. Per què no pugem per les escales, en lloc d’agafar l’ascensor?
6.No obliguem el nostre fill a practicar esport. Fem-li descobrir l’interès per fer-ho i assegurem-nos que, quan practica esport, s’ho passa bé.
7.Poc a poc, els nostres fills aniran decidint per quins esports senten més interès. Ajudem-los a descobrir-ho, oferint-los diverses oportunitats.
8.Mitjançant l’esport podem educar actituds molt útils per la vida: esforç, disciplina, lluita, patiment, disciplina, col·laboració, respecte, tolerància, saber perdre, joc net…
9.Per això, els mals exemples que, de vegades, donen els professionals de l’esport, han de ser comentats amb els nostres fills, amb l’objectiu d’evitar-los.
10.L’actitud dels pares en les competicions esportives dels fills és, de vegades, negativa. Intentem evitar-ho.
11.Impliquem-nos, tant com puguem, amb el barri per tal que tinguem instal·lacions esportives adients.

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 2

6 comentaris a l'entrada: 9 [Programa i Conclusions] Activitat física cada dia

 1. Pep diu:

  Trobo que estem en una societat a on tot va en contra de poder fer esport i salut. Menjar ràpid, lleure digital i pares que no dediquem temps als nostres fills i quan ho fem tirem de play o wiÏ, anem a fer esport, recureem el futbol de carrer que jo fèia cada tarda. FELICITATS PEL VOSTRE PROGRAMA. Des del primer fins lútltim capítol. feu-ne tota la difusió que calgui però arreglem l'educació dels joves que sembla serà el futur.

  Pep

 2. Joan (Company del Pep) diu:

  Sóc el company del Pep i estem al cole abans de començar les classes. Veiem aquest program i estem d'acord que el passarem als nostres alumnes perquè s'han de convèncer de la necessitat de fer esport, vida saludable.
  Gràcies per ser-hi.
  Joan

 3. Albert Lacruz Bassols diu:

  Pep, Joan,

  Molt bona idea que vulgueu fer conèixer el programa als vostres alumnes. Gràcies a vosaltres per ser-hi.

 4. Teresa diu:

  Els hàbits de salut han de ser fonamentalment treballats des de casa. L'alimentació, l'activitat física, el descans. Penso que en els vostres programes això queda un pèl desvirtuat. És veritat que l'escola ha de col.lacorar en aquesta tasca d'educar i preparar per la vida als infants però els pes i la responsabilitat primera ha de ser dels pares que, en molts casos, no ho acaben de tenir gaire clar.

  FELICITATS PER AQUEST PROGRAMA. Teresa.

 5. Agata Peiró diu:

  Preguntar-nos el perquè de l'actual societat passa per saber reflexionar sobre la importància dels valors. Aquest programa treballa la base de l'educació. Treballar en favor de les bones intencions (benestar físic- programa de l'esport- físic i benestar emocional). Llàstima que sigui un programa que no es passi en horari més assequible a tota la família. Les 21 o 22 hores de la nit.
  Felicitats. Agata.

 6. Retroenllaç: Família, escola i relació amb els nostres fills. | Blog Academia Guiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *