11 [Programa i Conclusions] Parlem?

7

1. Sovint, els pares i mares tenim la sensació que els fills no ens escolten. Alerta, però: aquesta sensació poden tenir-la ells.
2. El diàleg amb els nostres fills no sempre ha de ser verbal. Sovint, un petó, una abraçada o un somriure són una molt bona manera de comunicar-nos amb ells.
3. El diàleg amb ells serà més fàcil si comencem escoltant-los.
4. Busquem una manera natural, relaxada, de comunicar-nos amb els fills. La vida de cada dia ens dóna desenes d’oportunitats.
5. Alguns pares tenim la sort de passar moltes estones amb ells fills; d’altres, no. Sempre, però, hem de procurar que siguin estones “de qualitat”.
6. Algunes preguntes dels fills no sabrem respondre-les. No passa res. Acceptar-ho davant d’ells no és un problema. Ens ho agrairan.
7. No visquem l’educació dels fills de manera excessivament estressant. Podem equivocar-nos i tantejar. L’educació és un camí ample per on podem caminar.
8. Raonar les coses és sempre positiu. Intentem fer-ho. Expliquem les coses als fills i orientem-los.
9. De vegades, però, davant una insistència excessiva, podem fer servir, sense por, el “perquè sí”.
10. No cal esperar que els fills preguntin per tal d’explicar-los coses. Fem-ho de manera natural, aprofitant les oportunitats quotidianes.
11. Quan els nostres fills són adolescents, prenen distància però segueixen volent que estiguem a prop d’ells, per quan ens necessitin. Sempre serem els seus referents.

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 2

7 comentaris a l'entrada: 11 [Programa i Conclusions] Parlem?

 1. Evelyn diu:

  Ahir vaig veure per casualitat el vostre programa i em va agradar moltíssim.
  Gràcies

 2. Albert Lacruz Bassols diu:

  Benvinguda a l'ampli ventall d'espectadors que seguiu "Famílies i escola". Gràcies per fer-ho!

 3. Genis diu:

  Moltes, moltes , moltes felicitats. Algú ho havia de dir, i es pot fer més alt però no més clar: S'HA DE PARLAR AMB ELS FILLS, ELS PARES HAN D'OBLIDAR-SE DÈ MOLTES COSES I DEDICAR-SE MÉS A PARLAR AMB ELS SEUS FILLS. Tot anirà millor.
  Gràcies a la Ma Jesús Comellas per alliçonar-nos (com sempre) i gràcies a tot l'equip d'aquest programa per fer aquesta sèrie.
  Genís.

 4. Albert Lacruz Bassols diu:

  Genís,

  Coincidim en l'enorme importància que cal donar-li al diàleg amb els fills, tant se val l'edat que tinguin. Els ajuda a expressar-se, a entendre el món i a sentir-se estimats i segurs. Les conseqüències són, naturalment, molt positives. Gràcies per la teva aportació.

 5. Pep diu:

  Entenc que és una llàstima que un programa com aquest no estigui en cadenes de televisió importants i en horari prime time. cal que feu més difusió i veneu el vostre programa arreu. Deixem-nos de telebasures i promocionen espais com aquest. Trobo que aquest episodi és excepcional (comunicació amb els fills, aquesta és la qüestió).
  Pep.

 6. Albert Lacruz Bassols diu:

  Pep,

  Un dels objectius importants per a la temporada 2011 és fomentar molt la difusió del programa. Gràcies pel teu interès.

 7. Well Jews were persecuted quite a bit by pre-Christian religions as well, that includes the Zoroastrians I'm afraid, and some of the others you mentionedI don't want to get into the whole history, but it's certainly there

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *