2 [Programa i conclusions] Em connecto, m’ho passo bé i evito riscos

9

Les conclusions a les quals hem arribat aquesta setmana són:

1. Internet no és quelcom que ens hagi de fer patir, però sí val la pena que estiguem atents als seus riscos i a l’ús que en faci el nostre fill o filla.
2. Internet és un molt bona eina si és fa servir correctament. Però té riscos, que els pares hem de conèixer i saber detectar.
3. Una bona manera de reduir aquests riscos és incorporant filtres i programes de control parental.
4. A banda d’aquests controls, però, és del tot important educar bé els nostres fills en l’ús de la xarxa. Dediquem-hi temps i esforços, perquè la faran servir molt durant la seva vida.
5. Una de les coses que hem de decidir és el moment a partir del qual els nostres fills poden consultar internet sols, sense la nostra presència. Valorem, en cada moment, el seu grau de maduresa per fer-ho.
6. Mentre no tingui aquesta maduresa, fem servir conjuntament la xarxa. Connectem-nos amb ells i fem-li saber quines coses li convenen i quines no.
7. Els pares sempre hem de mostrar molt d’interès en allò que fan els nostres fills. En allò que fan a internet, també. Si no hi mostrem interès, ells mateixos creen les seves pròpies normes d’ús.
8. Regulem el temps que estan connectats. Fem-los entendre que cada cosa té el seu temps, i que connectar-se a la xarxa no és l’única activitat possible en tornar de l’escola.

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 3
Etiquetat com a , , ,

9 comentaris a l'entrada: 2 [Programa i conclusions] Em connecto, m’ho passo bé i evito riscos

 1. Maria diu:

  Joan carles, espectacular les canes et queden de maravella i a més portes el programa d'una manera brillant. Et segueixo, et seguim, a tu i al teu programa. Aquest està molt de moda perquè tothom té neguits al tema d'internet.
  una forta salutació
  Maria

 2. Pedro diu:

  Gracias por haber planteado este tema, la verdad es que para muchos padres es un aspecto que preocupa y que no sabemops como controlar a nuestros hijos cuando estan encerrados en la habitación.

  Gracias otra vez

 3. Nicolas Salarn diu:

  Felicitar-vos per aquest programa però penso que té poca difusió. Caldria que tothom tingués més informació i divulgació

 4. Ferran diu:

  En el nostre web podreu trobar material, guies, vídeos per poder informar-vos com a pares o com a docents, sobre aspectes d'internet segura.

  A més, tenim un bloc on anem comentant novetats.

 5. Ferran diu:

  M'oblidava, ens podreu trobar a www ididactic com

 6. Emili Sanchez diu:

  No m'esperava que aquest programa fos així. Un company de l'escola m'havia parlat però trobo que heu vingut a omplir una graella de televisió molt baixa en la qualitat. Necessitem que es facin programes d'aquest tipus i necessitem que tothom els conegui. Aquest capítol i el de l'autoestima són de molta utilitat. Gràcies Joan Carles i Albert (guionistes) i també gràcies a tot l'equip de persones que treballeu per aquesta proposta.

  Emili

 7. Sheila diu:

  Juan Carles, felicita a tot el teu equip perquè esteu fent una tasca excel.lent. Programa molt bo

 8. Albert Lacruz Bassols diu:

  Emili, Sheila,

  Us agraïm profundament els vostres comentaris. Intentem, efectivament, demostrar que podem parlar d'educació amb un programa entretingut i útil. Si ho aconseguim, ni que sigui en part, perfecte. De nou, gràcies.

 9. Retroenllaç: Em connecto, m’ho passo bé i evito riscos // la tafanera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *