4 [Programa i Conclusions] El meu germà, la meva germana i jo

2

1. Una de les coses més importants que hem de fer els pares és ensenyar els fills a estar junts, a compartir espais i jocs.
2. De vegades, els germans fan servir els seus conflictes per trobar equilibris en les seves relacions i créixer. Intentem que els germans arribin a acords entre sí. No intervinguem sempre en els seves baralles.
3. Si, malgrat tot, hem d’intervenir en la baralla, fem-ho amb un to tranquil. Intentem no perdre els papers i, si podem, no fem servir el crit.
4. Acceptem que cada fill és diferent, i que el pare i la mare també ho som entre sí. És normal que tinguem respostes diferents i actuem de maneres diferents.
5. Organitzar activitats conjuntes amb tots els fills és positiu. També ho és, però, que els pares trobem estones per estar amb cada fill per separat.
6. Les estones passades amb cada fill individualment l’ajuden a entendre que se l’estima de manera singular. Aquesta pot ser una bona manera, per exemple, de tractar la gelosia.
7. Quan és moderada i no provoca un patiment excessiu, la gelosia és natural i font de creixement.
8. Una altra bona manera de superar la gelosia és ajudar el fill a pensar en sí mateix i raonar les seves emocions.
9. No etiquetem els fills ni els comparem excessivament entre sí. Ni una cosa ni l’altra no els ajudarà a créixer segurs.

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 3

2 comentaris a l'entrada: 4 [Programa i Conclusions] El meu germà, la meva germana i jo

 1. Jofre Pauls diu:

  Lo millor que teniu és com sou capaços de tractar els temes amb la pura realitat. No feu cap show drama i feu que allò que enst trobem a casa o podem veure i escoltar en el vostre programa.

  Joan Carles felicita a tot el teu equip de persones perquè són super realistes.

  Felicitats.

 2. Albert Lacruz Bassols diu:

  Gràcies, Jofre.

  Aquest caràcter realista del programa del que parles és, per a nosaltres, un dels majors reptes. Provem de parlar sobre coses senzilles, de manera senzilla. Pensem que així som útils.

  Gràcies de nou.