6 [Programa i Conclusions] “Vull aprendre, vull saber coses, vull viure”

4

1. Desenvolupar la curiositat i les ganes d’aprendre dels nostres fills és molt important pel seu futur. I els pares som els primers responsables de fer-ho.
2. Avui dia, cal treballar perquè infants i joves tinguin interessos més enllà dels estrictament tecnològics.
3. Una bona manera de fer-ho és donant exemple. Mostrem-los la curiositat que sentim nosaltres per les coses i ensenyem-los a fer-se preguntes constantment.
4. Posem-li emoció a les coses. Generem misteri i ganes de conèixer-les. L’emoció fa més sòlids els aprenentatges i motiva per buscar-ne de nous.
5. Esforcem-nos per mantenir vius els interessos naturals que els nostres fills tenen de petits i, poc a poc, obrim-ne més el ventall. No imposem als nostres fills els nostres interessos. Respectem-los els seus.
6. Si no considerem acceptables els interessos dels nostres fills, fem servir el “no” però sempre de la manera més raonada possible.
7. A mesura que el nostre fill es fa gran, ensenyem-lo a triar els seus interessos, fent-se responsable de les seves decisions.
8. Per a desenvolupar-li l’interès per la lectura, podem oferir el nostre exemple de lectors, presentar la lectura com quelcom emocionant i, a més, conrear molt l’expressió oral.
9. Alerta: de vegades, la manca d’interès per una cosa amaga dificultats per fer-la bé. Intentem detectar-ho.
10. L’escola també juga un paper fonamental en el foment de la curiositat d’infants i joves. Parlem-ne amb el tutor i mestres.

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 3
Etiquetat com a , ,

4 comentaris a l'entrada: 6 [Programa i Conclusions] “Vull aprendre, vull saber coses, vull viure”

 1. Gerard Viñals diu:

  És cert que ens hem descuidat de les coses importants de la vida i de l'ésser humà, només pensem en el benestar i especialment en els diners. Ens hem oblidat del saber per saber i del saber per créixer i fent-se més solidaris i sociables. Tothom hauria de voler saber per sentir-se més viu.
  Moltes gràcies per fer aquest programa que trobo, jo i uns quants més, molt ben trobat i necessari.

  Gerard i 4 companys. (Lisa, Antònia,Pere i Chema)

 2. Francesc diu:

  Aquest capítol de l'interès per les coses l'he trobat d'allò més instructiu, considero que és el secret en l'educació dels nostres fills. Els hem de fer estimar el gust per saber coses i així anirem millor.

  Cesc

 3. Albert Lacruz Bassols diu:

  Gràcies per les vostres aportacions Gerard (i resta de companys) i Cesc.

  Coincidim en la importància que li doneu a aprendre coses, com a font de benestar personal i progrés professional. Gràcies.

 4. Anna ibarzs diu:

  Vull dir-vos que sou força recomenable a tots els que veuen la tele per perdre el temps en xorradetes, vinga la importancia de la motivació per les coses és allò que és més important

  sou meravellosos
  gràcies al joan carles i tot el seu equip.