[Pròxim programa] “No vull ser addicte a res!”

8

Addiccions, en aquest programa parlem d’addiccions… Addicions a l’alcohol i a les drogues. No és un tema senzill, perquè massa sovint parlar d’addiccions a aquestes substàncies vol dir parlar de drames personals i familiars.

Per això, sobretot per això, hem decidit que val la pena dedicar un capítol de ‘Famílies i escola’ a parlar-ne, no pas per tornar a explicar el problema, que tots ja coneixem, sinó per donar-vos eines, pares i mares, a l’hora de prevenir-lo i, si ja és massa tard, detectar-lo i afrontar-lo.

“Ja és normal que els joves beguin quan surten de festa” “I fins i tot que fumin un “canuto” és part de la diversió”, diuen alguns. D’altres, en canvi, no ho veuen gens clar perquè ho entenen com el principi d’un problema important.

Hi ha una ratlla clara entre allò que és “normal” i allò que és malaltís? I enmig de tot això… quin paper hi juga, l’educació? Podem fer alguna cosa els pares per evitar aquests riscos? Quines? Parlar molt amb els nostres fills, potser? Alguna cosa més?

Publicat dins de Prèvies
Etiquetat com a , ,

8 comentaris a l'entrada: [Pròxim programa] “No vull ser addicte a res!”

 1. Anna ibarzs diu:

  Ja tinc ganes de veure aquest capítol. Tinc la sensació que m'paportareu un munt de coses interessants.

  gràcies altra vegada

 2. Albert Lacruz Bassols diu:

  Gràcies a tu per seguir-nos, Anna. Tant de bo segueixes participant activament en aquest blog.

 3. Beatriz Hidalgo diu:

  El món de les adiccions és un tema força complexe i difícil de tirar endavant, especialment si tens un fill que forma part. Els pares que ho hem patit sabem quant de malament és pot arribar a passar. Programes com el vostre són els que poden ajudar a prevenir i fer conscients als pares de la necessitat de ser-hi al damunt. L'expert afina molt sobretot quan diu que no fem d'inspectors dels nostres fills i si que els acompanyem a créixer també en aquest àmbit.
  Felicitats pel programa.

 4. Albert Lacruz Bassols diu:

  Gràcies per la teva participació, Beatriz. Si, com dius, hem pogut ajudar les famílies, n'estem molt satisfets. Per a nosaltres, és molt satisfactori rebre participacions com la teva, de persones que han viscut el problema. Gràcies una altra vegada.

  • Amélia disse:Eduarda, o uso abusivo da Ritalina acontece no Brasil também, sou médica e vejo isto diariamente, funciona como um sossegol para os pais que chegam cansados do trabalho e não dão conta de atender as necessidades de seus pimpolhos, Uma inflação de Hiperativos e Transtornos por Deficit de Atenção, mal diagnosticados….

  • Hallo,sagt mal, hab ich was verpasst oder warum kommen keine FAT file updates mehr?Nix für ungut Es ist halt schon bequem nur die files zu laden als selbst zu compilieren…Vielen Dank und viele Grüße

 5. Hi, I am just starting my buisness and I know internet marketing any kind is good to promote My Buisness, I am going to try and get Facebook set upand i will keep you posted on my progress.Any other information is greatly appreciated.Michelle

 6. //வால்மார்ட்டும் அந்நிய மூலதனமும் தொழிலாளிகளின் நண்பன்னு நான் எங்காவது சொல்லி இருந்தால் அதை எடுத்து போட்டு பேசனும் இல்லாட்டினா செருப்படி உமக்குத்தான் அகமது // வால்மார்ட்டும் அன்னிய மூலதனமும் விவசாயிக்கு (குறைந்த பட்சமேனும்) நண்மை செய்யுது, நாட்டில் பாட்டாளிகளை அதிகமாக்கி புரட்சிக்கு சேவை சேய்யுதுன்னு சொன்னவர் நீங்கள்தான் தியாகு.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *