10 [Programa i conclusions] “Al pare i la mare els agrada l’escola”

3

1.  L’actitud que tinguem els pares envers l’escola serà, en bona mesura, la que hi tindran els nostres fills.
2.  La nostra actitud fonamental ha de ser la confiança. Si en tenim, ajudarem els nostres fills a anar a l’escola també amb confiança i amb seguretat.
3.  Hi ha diversos estudis que demostren la relació directa entre actitud dels pares envers l’escola i el benestar emocional i rendiment acadèmic dels fills. El missatge fonamental ha de ser que als pares l’escola ens interessa molt.
4.  Per tenir-hi confiança, però, necessitem conèixer-la. Per tant, acostem-nos-hi, dialoguem-hi, participem-hi.
5.  Una bona manera d’acostar-se a l’escola és participar activament en l’AMPA. Però si això no és possible, tinguem una comunicació constant amb els mestres i professors dels nostres fills.
6.  A casa, és molt important parlar bé de l’escola. Criticar professors i continguts no ajudarà a què els nostres fills s’hi sentin a gust. Donem valor als seus aprenentatges.
7.  Quan tinguem una reunió amb el mestre, parlem-ne abans amb els nostres fills i parlem-ne també després. Demostrem-los que aquestes reunions són importants per a nosaltres.
8.  Podem donar als nostres fills l’encàrrec que a l’escola s’ho passin bé, però no hem de deixar de donar-los un encàrrec encara més important: “a l’escola, apreneu tant com pugueu”.

Publicat dins de General, Temporada 3
Etiquetat com a , ,

3 comentaris a l'entrada: 10 [Programa i conclusions] “Al pare i la mare els agrada l’escola”

 1. Xavier Espinosa diu:

  L'escola de vegades no vol que els pares entrem a dins per tal de poder ajudar en l'educació dels nostres fills. Potser els mestres haurien d'obrir una mica més les portes i no posar-se tant a la defensiva.
  Vull fer-vos arribar la meva més sincera felicitació per aquest cicle de programes. Realment és això i no la merda de televisió que tenim en aquest país el que fa falta per millorar com a col.lectiu.

  Enhorabona Joan Carles i a tot l'equip d'aquest molt bon programa

 2. Albert Lacruz Bassols diu:

  Gràcies per la teva participació, Xavier. Una vegada més, detectem que el perfil de programa és ben rebut pels espectadors, i això ens satisfà. Gràcies per seguir-nos.

 3. Víctor Baroja diu:

  Evidentment un dels reptes educatius està en saber com i quan s'han de posar límits, i en l'habilitat i "gràcia" del com i quan es posen aquests límits està un dels secrets del "bon rotllo" o "mal rotllo" no només a les famílies sino també a l'escola i a les activitats de lleure.
  Felicitats pel programa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *