2 [Programa i conclusions] “M’agrada molt llegir”

7

1. “A l’escola ensenyen a llegir els nostres fills, però la responsabilitat de motivar-los i engrescar-los per al lectura és també de la família”.

2. “Cal aconseguir que els nostres fills siguin bons lectors; si no, tindran problemes per ser persones informades i adaptades al seu entorn.”

3. “De petits, intentem que la lectura sigui una experiència emocionant per als nostres fills: que gaudeixin llegint al costat dels seus pares”.

4. “De més grans, és molt aconsellable que els joves tinguin grups d’amics lectors; això es animarà a llegir a elles també”.

5. “No cal programa una estona de lectura diària: cal trobar moments per gaudir de la lectura, oblidant tota la resta de coses”.

6. “Aprendre a llegir suposa un esforç, però recordem que als nostres fills que a major esforç, major plaer”.

7. “A casa, la lectura ha de ser quelcom lúdic: podem, per exemple, aprofitar un llibre per acompanyar-lo d’una representació o bé d’una excursió que hi estigui relacionada”.

8. “No cal que només llegim llibres. Podem llegir revistes, textos a internet… la lectura és diversa i apassionant”.

9. “La motivació per la lectura va estretament unida al rendiment escolar. Ja tenim un altre bon motiu per engrescar els nostres fills a llegir”.

10. “Quan els nostres fills són adolescents, deixem-los que tinguin un marge de llibertat en l’elecció d’allò que llegeixen”.

11. “Els nens copien els seus pares: cal que els nens ens vegin llegir amb regularitat i passió”.

12. “Si veiem el nostre fill sol, immers en la lectura, deixem-lo que gaudeixi del moment; no l’interrompem i aprendrà a fer de la lectura una experiència”.

Publicat dins de Temporada 4
Etiquetat com a , , ,

7 comentaris a l'entrada: 2 [Programa i conclusions] “M’agrada molt llegir”

 1. PABLO diu:

  Necesssitem un país que s'engantxi a la lectura. Menys tele i més lectura i així potser podrem plantejar-nos un millor futur i més educat.
  Pablo

  P.D. Felicitats per aquest programa de televisió (4 anys són molts, però en aquest cas podeu estar cada any).

 2. Gina diu:

  Bona tarda,

  Encara estic a l'escola i la culpa la té el vostre programa que trobo molt interessant. Ho acabo de linkar a la web de l'escola.

  Felicitats Joan Carles per aquesta feina. Felicita al teu equip.

 3. Albert Lacruz Bassols diu:

  Moltes gràcies, Pablo i Gina, pels vostres comentaris.

  Celebrem molt que us agradi el programa, que en feu difusió i que, a més, compartiu el missatge de fons que provem de donar en els capítols!

 4. Remei Alzamora diu:

  L'afany per la lectura és un hàbit que a les escoles s'ha perdut una mica i des de casa s'ha de potenciar per tal que tot els infants tinguin una bona base.
  Estic molt a l'expectativa dels propers capítols perquè trobo que és un programa ideal per a tots mestres, famílies, i també els mateixos joves.

  Felicitats. El conductor es nota que coneix la disciplina i això fa més facil entendre les informacions. Bona feina.

  Reme.

 5. Albert Lacruz Bassols diu:

  Estem molt contents, Remei, que estiguis a l'expectativa dels capítols que vindran. Esperem que també t'agradin.

  Correcte el comentari que fas: el Joan Carles Folia coneix bé el sector educatiu i això li permet entrevistar amb major rigor.

  Gràcies!

 6. Pilar Montaña diu:

  Com a membre d'un ampa de Badalona utilitzem el vostre programa en les nostres reunions i cada mes ens mirem capítols que ens semblen interessants.
  Moltes felicitats a tot l'equip.

 7. Albert Lacruz Bassols diu:

  Gràcies per participar, Pilar!

  Ens doneu una molt bona notícia. Aquest és un dels objectiu que té el programa: que es faci servir com a material didàctic a AMPA i d'altres agrupacions de famílies.

  Em podries dir (si ho prefereixes, al correu formacio@fapaes.net) de quina AMPA sou? Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *