3 [Programa i conclusions] ‘Sóc adolescent. Em faig gran’

4

1. “Els adolescents viuen canvis hormonals importants, que comporten, sovint, problemes de comportament. Viuen, sobretot, canvis físics, d’estats d’ànim i de relació amb l’entorn, al qual acostumen a oposar-se”.

2. “Tres consells bàsics per a pares i mares de fills adolescents: tenir paciència, mostrar respecte pel moment que viu el jove i seguir posant-li límits i donant-li punts de referència”.

3. “Respectar la necessitat d’intimitat que té l’adolescent és important, però sempre recordant que, en una família, hi ha d’haver normes de convivència”.

4. “Millor negociar, explicar, raonar les coses, més que no pas enfrontar-se amb el fill adolescent”.

5. “L’adolescència és un moment perquè els pares deixem anar, poc a poc, la corda que ens lliga als nostres fills, a mesura que augmentin la seva responsabilitat i guanyin la nostra confiança”.

6. “Està molt bé parlar de sexualitat amb els nostres fills adolescents, però serà molt més fàcil si, de més petits, hi hem tingut una relació de diàleg constant”.

7. “La importància del grup d’amics és enorme en l’etapa adolescent: els amics són els qui fan de coixí en aquest trànsit cap a la vida adulta. És a ells a qui volen assemblar-se i agradar”.

8. “La vida emocional dels adolescents és rica i també caòtica. Una bona manera d’ajudar-los és explicant-los nosaltres les nostres vivències i dificultats, per tal que vegin que el que els passa és normal”.

9. “Valorem a allò que ens vulguin explicar els nostres fills. Per ells és important. No en fem burla ni li traiem importància”.

10. “La nostra postura, com a pares i mares, és fonamental: mostrem-nos segurs, tranquils, i recordem que, sovint, el nostre fill adolescent tindrà sortides de to que estan justificades per la situació que està passant”.

Publicat dins de Temporada 4
Etiquetat com a , , ,

4 comentaris a l'entrada: 3 [Programa i conclusions] ‘Sóc adolescent. Em faig gran’

 1. LLuisa Pomarol diu:

  Ara entenc millor algunes de les reaccions dels meus fills, tot i que de vegades no tinc la paciencia necessaria per puder educar-los com cal. Però aquest programa m'ha ajudat ha entendre que ells de vegades tampoc podem feri res.

  Gràcies Joan per la teva feina, hauries de donar classes als pares perquè tots els temes que tractes són superinteresants.

  LLUISA

 2. Marta Fontana diu:

  Com a psicòloga que sóc voldra dir-vos que si us plau feu que aquest programa arribi a tots els pares del món que tenen fills adolescent perquè es pensen, aquest últims, que tenen éssers irracionals a casa teva i en aquest programa s'explica molt bé Què passa.

  Joan Carles donem el teu número de telèfon perquè m'agradaria compartir una estona amb tu.

  Marta Fontana Gelida

 3. Albert Lacruz Bassols diu:

  Gràcies pels vostres comentaris, Lluïsa i Marta.

  Efectivament, cal ajudar moltes famílies a tractar amb els fills adolescents. Llegir-vos ens fa adonar que, amb el programa, ho aconseguim en bona mesura.

  Gràcies!

  P.D. Marta: el Joan Carles Folia es posarà en contacte amb tu.

 4. Pere Sanz Bros diu:

  Bon dia:
  En sembla perfecta ot aixó que dieu.Jo soc un pare que tinmc un fill de 18 anys que està repetin 2 BATX.,fins ara sempre havia aprovat tot,però des de l'any passat falta molts dies a classes..malt de coll,mal de cap,etc.No se si en podria donar lgun consell o dirigirme alun lloc.Estic desesperat i la paciencia casi acabada.
  Atentament
  Pere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *