4 [Programa i conclusions] Sexe? M’interessa aprendre

12

 • La majoria de pares i mares no hem estat educats en parlar sobre sexualitat de manera senzilla, natural i tranquil·la. Hem d’esforçar-nos en aprendre’
 • És bo que la família participem en el procés d’explicar als fills coses sobre la sexualitat. I també és bo que sempre hi hagi la figura d’un professional que pugui aportar informació rigorosa, més enllà de la que els joves troben a la xarxa.
 • No hi ha un moment concret per començar a parlar de sexualitat amb els fills. Observem-los i fem-ho quan detectem que hi estan interessats i que tenen dubtes.
 • No cal tampoc buscar escenaris ni hores del dia formals per parlar-ne. Aprofitem una pel·lícula, una revista, una pregunta del nostre fill.
 • No enfoquem la sexualitat només parlant de les possibles malalties que hi estan relacionades. Presentem-la com allò que és: una font de vida.
 • Podem donar un preservatiu als nostres fills perquè el facin servir, però fem-ho després de garantir que reflexionen sobre la sexualitat i que enfoquen les relacions sexuals sense presses i amb seny.
 • L’edat física i la psicològica són diferents. Avui dia veiem molt joves que estan físicament molt preparats per a les relacions sexuals, però no ho estan psicològicament. Tinguem-ho en compte.
 • Alerta amb la pressió social (dels amics, sobretot), que puguin rebre els nostres fills pel que fa a la conducta sexual. Provem de detectar-la i d’ajudar-lo si pateix en això.
 • No diguem als nostres fills que nosaltres sabem i ells no saben. Aprofitem el moment que tinguin una actitud oberta i ajudem-los a endreçar la informació que tenen.
 • Expliquem als nostres fill que la sexualitat no és només la genitalitat. La sexualitat és també, i sobretot, sentiments, emocions i comportaments.
 • Ensenyem els nostres fills a donar importància al tema, a pensar-hi, a saber què volen abans de tenir-ho, a no córrer i a fer-se respectar.
Publicat dins de Temporada 4

12 comentaris a l'entrada: 4 [Programa i conclusions] Sexe? M’interessa aprendre

 1. Pere Escolà diu:

  Ec cierto que plantear este tema con los jóvenes es complicado, básicament porque en casa ayudan poco. Esperan que las informaciones lleguen por si solas y cuando lo hacen lson deficitarias y transgiversadas.

  Los padres deben ser los protagonistas y el colegio ayuda.

  P.Escolà.

 2. Jan Gomez diu:

  Excel.lent programa el que feu tots plegats. Aquest en particular ajuda a molts pares que no sabem com plantajar aquest tema. A partir de quina edat.

  J.G.D

 3. Albert Lacruz Bassols diu:

  Efectivamente, Pere, nuestra opinión es también que las familias debemos tener un papel protagonista en la educación sexual, con el objetivo de evitar que las informaciones sean distorsionadas.

  Celebrem, Jan, que us haguem pogut ajudar en aquesta tasca, de vegades delicada.

  Gràcies a tots dos pel comentari!

 4. Esther Maestrat diu:

  Nosaltres no vem tenir la sort que els nostres pares ens expliquessin aquestes coses. Ara disposem de moltes eines i de consells com els vostres per fer-ho.

  Gràcies per l'ajuda

  Esther.

  • Nevermore diu:

   Cara,Je1 acompanho seus aogtirs e podcasts a alguns anos, desde quando conheci atrave9s do Biz Revolution. E apesar de acompanhar a um bom tempo, eu nunca havia comentado por aqui, mas hoje vindo para o trabalho ouvindo no Radiofobia Cafe9 o papo sobre idades vi que precisava passar por aqui. Estacionei meu carro aqui na empresa e fiquei com uma vontade de ficar le1 ouvindo para saber pra onde ia o papo, fato alie1s que vive acontecendo quando oue7o podcasts no carro.Mas vamos ao que vim falar, antes que eu me perca nos meus pensamentos e escreva um testamento desconexo.Todas as vezes que oue7o conversas desse tipo sobre idade me sinto totalmente fora do tempo. c9 como se eu nao fizesse parte da gerae7e3o na qual vivo. Com 24 anos de idade paree7o viver numa gerae7e3o errada, uma gerae7e3o ape1tica, apagada, sem grae7a. Com a licene7a de utilizar um termo cunhado por vocea eu to me sentindo um envelhecente precoce. Meus contempore2neos, mergulhados em suas mfasicas ruins e consumindo massivamente contefado de baixa qualidade, parecem ne3o querer mudar nem melhorar nada, nem mesmo as prf3prias vidas. Me sinto meio alienedgena no meio desses he1bitos estranhos que vejo ao meu redor, acho que todos esses he1bitos se resumem em um sentimento sf3: orgulho de ser ignorante.Tem gente que parece se orgulhar de estar e0 margem da sociedade e fazem de tudo pra que isso nao mude. Enquanto eu, me sentindo um estranho no ninho, fae7o de tudo pra mudar a minha realidade. E quando anuncio ne3o gostar das mesmas coisas que agradam muitos ao meu redor sou tachado como o cara com cabee7a de velho ou o metido a besta.Mas o que antes me incomodava e me deixava triste, hoje me alegra. Porque ne3o quero mesmo ser enquadrado nessa gerae7e3o pocotf3.E vamo que vamo que na hora de ir pra casa quero terminar de ouvir esse pod e colocar os outros em dia.Desse envelhecente de 24 anos,Daniel Martins

 5. Albert Lacruz Bassols diu:

  Tens raó, Esther: sortosament, tenim cada dia més eines educatives. I, en aquest tema, de ben segur que feien falta!

  Gràcies per participar!

 6. Nona Gómez diu:

  Estic enamorada d'aquest programa, tot i que em costa veure'l per televisió ho segueixo en aquest bloc i el recomano força. Aquest programa i el dels adolescents els trobo molt interessant i de molta ajuda, són temes molt dificils i propostes com les vostres poden ser, de fet ho són, de molta ajuda.
  També estic enamorada del presentador, és molt àgil i condueix als experts per allà on ell vol fent preguntes i comentaris que són problemes nostres del dia a dia. Es un presentador molt planer que assegut en aquest sofà amb l'expert fa una conversa com la que jo podria tenir a casa meva amb amics.

  Gràcies per fer aquest programa

  P.D. Vaig a donar classes.

 7. Albert Lacruz Bassols diu:

  Celebrem el teu enamorament, Nona. :))

  Fer preguntes senzilles, que ajudin de veritat la gent... això és el que volem.

  Gràcies a tu per seguir-nos.

 8. Teti amadeu diu:

  realment ara es mes facil poder ensenyar als nostres fills aquest tema

  TETI

 9. Núria diu:

  Aquest video me l'han recomenat pels meus alumnes de 3r d'ESO, però no hi ha manera de descarregar-me'l. És problema del navegador? He canviat de sistema operatiu, i tot i així no funciona. Realment té molt bona pinta, així que si em podeu ajudar, estaria molt agraïda.

 10. interactius diu:

  Hola Núria!
  T'hem enviat un correu privat.
  Esperem la teva resposta!

 11. Retroenllaç: Xerrada EDUCACIÓ SEXUAL: Informació, Comunicació i confiança – AFA Joan Pelegrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *