5 [Programa i conclusions] ‘Quina extraescolar faig?’

6

1. “Una activitat extraescolar no és ha de ser entesa com una càrrega pels nostres fills, sinó com un complement magnífic per a la seva educació”.

2. “Avui dia tenim una oferta enorme d’activitats extraescolars. Podem triar i remenar, abans de decidir”.

3. “És difícil fixar una edat adient per començar a fer extraescolars. La família ho ha de decidir segons quina sigui l’activitat i fins a quin punt complementa allò que l’alumne fa durant la setmana”.

4. “Naturalment, la decisió sobre extraescolars fer pot presa juntament amb els fills, però cal que els pares aportem seny i recordem, sempre, que la darrera nostra responsabilitat és nostra”.

5. “Quan decidim extraescolars, siguin quines siguin, és important que els nostres fills les agafin amb la màxima il·lusió possible. Esforcem-nos perquè sigui així”.

6. “No obliguem els fills a fer extraescolars per motius poc justificats. Pensem quins són els seus gustos i les seves necessitats”.

7. “No fem servir les extraescolars per premiar o castigar. Són part d’un conjunt d’educació que volem pel nostre fill i no és recomanable agafar-les i deixar-les segons el comportament dels fills”.

8. “Triem l’extraescolar que triem (lúdica, motriu, intel·lectual…) val la pena assegurar-nos que, pel nostre fill, és una font de plaer”.

9. “Avui dia, sortosament, el sector de lleure s’ha professionalitzat molt. Per tant, darrera de cada activitat extraescolar hi ha d’haver un projecte educatiu. Com a pares, ens toca demanar-lo i conèixer-lo”.

10. “Les extraescolars s’han de combinar, evidentment, amb altres activitats dels fill (fer deures, ajudar a casa, jugar amb els amics…). És bo ajudar-los, poc a poc, a organitzar-se el seu temps”.

Publicat dins de General, Temporada 4

6 comentaris a l'entrada: 5 [Programa i conclusions] ‘Quina extraescolar faig?’

 1. Esther Maestrat diu:

  Uau aquest és molt xulu i molt nostre perque som el lloc on les activitats extraescolars funcionen de veritat

  felicitats

 2. Albert Lacruz Bassols diu:

  Efectivament, Esther, tenim un bon nivell d'activitats extraescolars, sortosament.

  Gràcies per participar!

 3. Enric Peris diu:

  Les activitats extraescolars són un complement extraordinari per la manera de créixer dels nostres fills. Aporten coses que l'escola i la familia no són capaços de donar en termes de sociabilitat.

  Felicitats pel programa

 4. Albert Lacruz Bassols diu:

  Correcte: les activitats extraescolars, ben organitzades, permeten treballar amb infants i joves en un clima emocional de vegades únic.

  Gràcies per participar, Enric.

 5. Teti amadeu diu:

  Hola soc monitora de menjador i a veure si tothom es dona compta que les hores que els nens passen fent activitats no escolars i més divertides és un moment per poder ferse gran. No ens valoren lo suficient i fem una feina molt important.

  Gràcies per aquest programa que es molt real
  TETI

 6. Albert Lacruz Bassols diu:

  Teti,

  Gràcies per la teva doble participació. Compartim la idea que les activitats extraescolars aporten un clima del tot adient per educar. La vostra feina és, efectivament, molt important.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *