8 [Programa i conclusions] ‘Avui tinc tutoria’

4

1. “Donar importància a la tutoria és molt important. D’un bon funcionament del triangle alumne-família-tutor en surten, gairebé sempre, bons resultats escolars ”.

2. “Tinguem clar, per la part que ens toca, que tenim un referent a l’escola, algú a qui dirigir-nos sempre que vulguem: el tutor. El tutor, per part seva, sap també que ens té com a referents per tot allò que necessiti parlar del nostre fill”.

3. “La tutoria no treballa només els resultats acadèmics dels nostres fills. També presta atenció al seu comportament, al seu benestar, a la seva adaptació al grup…”

4. “Els nostres fills tenen 1 hora de tutoria setmanal en grup però, més enllà d’això, reben una atenció tutorial personalitzada cada dia, a cada moment.”

5. “En l’hora setmana de tutoria de grup s’hi treballen temes diversos: resolució de conflictes, tècniques d’estudi o orientació, per exemple, segons el pla d’acció tutorial i la situació per la qual passa el grup”.

6. “La tutoria entre escola i família no hauria de ser només per parlar de coses que no funcionen. Per què no l’aprofitem, les famílies, per parlar amb el tutor de les possibilitats dels nostres fills i de tot allò que va bé?”.

7. “Hi ha relació directa entre implicació dels pares a l’escola i èxit escolar dels fills. Tinguem expectatives positives de l’escola, parlem-ne bé al nostre fill”.

8. “A casa podem completar i enriquir la tasca tutorial. Quan tinguem entrevistes amb el tutor, acordem amb ell com podem treballar en equip des de casa”

9. “Davant de desacords amb l’escola, no els expressem directament als fills. Parlem-ne amb el centre educatiu”.

Publicat dins de Temporada 4

4 comentaris a l'entrada: 8 [Programa i conclusions] ‘Avui tinc tutoria’

 1. Joaquin Palencia diu:

  Buenos días.

  Como profesor de secundaria que soy pienso que este apartado es muy recomendable para que lo vean todos los profesores. también aquellos que utilizan la tutoría de una manera poco organizada y sin un objectivo claro.

  Felicidades por tu programa Juan Carlos. Felicidades a todo tu equipo.

  JOAQUIN PALENCIA.

 2. Albert Lacruz Bassols diu:

  Afortunadamente, Joaquín, el programa lo ven actualmente muchas personas y, entre ellos, muchos tutores. Un gran deseo nuestro es poderles ayudar también.

  Gracias por participar.

 3. Sebas García diu:

  Todos los padres tienen que dar fuerza al colegio y respaldo a los profesores y la tutoría trabaja en ese sentido pero a veces no conseguimos el objetivo. hay que apoyar a los profesores.
  Saludos. Felicidades por el programa

 4. Albert Lacruz Bassols diu:

  Estamos de acuerdo, Sebas. Está ámpliamente demostrado lo muy beneficioso que es, para el sistema y para los alumnos, un buen trabajo en equipo entre familias y profesores.

  Gracias por participar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *