9 [Programa i conclusions] ‘Tinc temps lliure: Què faig?’

5

1. “Passar estones amb els nostres fills és molt i molt important. Passem-ne tantes com puguem i intentem, sempre, que siguin de qualitat”.

2. “Les activitats extraescolars són un recurs molt interessant però, més enllà d’això, cal que els nostres fills tinguin autèntic temps lliure, sols, amb els amics o amb nosaltres. Intentem-ho cada dia i, sobretot, quan més temps tenim, el cap de setmana”.

3. “A banda de l’estona que pares i fills passem junts, és també molt important que infants i joves tinguin relacions socials diverses (esplais, activitats esportives…). La xarxa d’amics és important.”.

4. “Quan els infants creixen, els costa cada vegada més estar amb els pares; prefereixen els amics. Cal que, aleshores, els oferim bones propostes per seguir compartint estones i que, a més, els donem la possibilitat de triar activitats”.

5. “L’oci dels nostres fills serà en bona mesura tecnològic, lligat a les pantalles. No podrem ni cal que intentem evitar-ho. Només cal que els ensenyem a fer servir les pantalles correctament i amb moderació ”.

6. “En l’oci adolescent hi intervé un tema important: el control horari. Cal que les famílies posem límits i sempre serà molt més senzill si, mentre són petits, hem tingut amb ells una relació de diàleg i de mútua comprensió”.

7. “La relació que tinguem constantment amb els nostres fills i la xarxa social que vagin creant, a més, els ajudarà a triar un estil d’oci sa quan arribi el moment. Donem-los eines perquè triïn un ús adient del temps lliure ”.

8. “Fer servir el temps lliure correctament no vol dir, només, anar a llocs llunyans ni fer activitats sofisticades i cares. Hi ha milions de coses senzilles i altament satisfactòries que podem fer amb els nostres fills”.

Publicat dins de Temporada 4

5 comentaris a l'entrada: 9 [Programa i conclusions] ‘Tinc temps lliure: Què faig?’

 1. Gemma Solana diu:

  El problema és que no tenim gaire temps per poder dedicar al temps de lleure perquè les coses estan malament. Poca feina i moltes despeses.

  Excelent programa .

 2. Albert Lacruz Bassols diu:

  Gemma,

  És veritat que no és senzill, avui dia, tenir el temps que tots els nens i nenes necessiten. Cal buscar-lo, però, i intentar demostrar-los que aquest temps és només per a ells.

  Gràcies per participar i per seguir el programa!

 3. Gemma Solana diu:

  ja intento dedicar temps de qualitat als meus fills però vaig cansada, de vegades crec que sóc una mare pèssima.

 4. Francisco Tejerol diu:

  No te preocupes Gema, esa sensación la tenemos todos los padres alguna vez o otra pero no es cierta al final del proceso si dedicas el tiempo que puedas y lo haces convencida recogerás tus frutos.

  Un abrazo a todos los del programa y a Gema.
  Francisco.

 5. Albert Lacruz Bassols diu:

  És ben cert que el cansament dels pares és un dels factors que més difícil fan la tasca educativa, Gemma. Per això sempre recomanem dedicar-nos estones a nosaltres mateixos (si és possible) i, sobretot, aprendre a respirar i a somriure quan els moments a casa són complicats. Però també és cert que, més enllà d'una o altra conducta, el més important és demostrar als nostres fills que els estimem i que sempre som al seu costat.

  Muy de acuerdo con lo que dices, Francisco. Si nos esforzamos, SEGURO que recogemos frutos. Gracias por participar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *