02 [Programa i conclusions] ‘A casa sempre estem tranquils’

3

 1. Plantegem-nos com a repte educar amb tranquil·litat, sense visceralitat. Educant sense angoixes educarem molt millor.
 2. De vegades, les angoixes ens vénen perquè volem educar com si fóssim perfectes i, com a pares, ho haguéssim de fer tot bé. No cal exigir-se tant!
 3. Si no podem estar moltes estones amb els nostres fills, siguem imaginatius i donem qualitat a aquelles estones que podem ser-hi.
 4. Tinguem-ho clar: per educar correctament els nostres fills, nosaltres hem d’estar bé. Si no ho estem, siguem-ne conscients i provem de resoldre els problemes i les angoixes.
 5. Una molt bona manera de fer-ho és dedicar-nos un temps a nosaltres. A la parella, a les nostres aficions… els nostres fill ho viuran positivament.
 6. Expliquem als nostres fills, amb naturalitat, que de vegades estem nerviosos i que de vegades ens equivoquem. I demanem disculpes, si fa falta.
 7. Amb l’objectiu de buscar una atmosfera tranquil·la a casa, de vegades els pares sobre protegim els fills. Evitem-ho: educar vol dir fer apte per la vida i això demana superar dificultats.
 8. Parlar amb altres parelles sobre la seva manera d’organitzar-se és enriquidor. No per copiar ningú, sinó per aprendre altres maneres d’enfocar els problemes.
 9. Si estem nerviosos i creiem que podem actuar malament, adonem-nos-en i fem una pausa. No hi ha cap problema en explicar als fills que marxem una estona per tornar més tranquils.
 10. Expliquem i demostrem als nostres fills que encara que no de vegades no hi som físicament, hi som per tot allò que ens necessitin.
Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 5

3 comentaris a l'entrada: 02 [Programa i conclusions] ‘A casa sempre estem tranquils’

 1. lluis togal diu:

  Excel.lent proposta de programa i tot i la lògica del que és diu cal que es digui amb aquesta rotunditat i base pedagògica.
  gràcies Joan Carles per aquests programes.
  Lluis Togal

 2. Albert Lacruz Bassols diu:

  Lluís,

  Gràcies pel teu missatge. Efectivament, provem de tractar temes quotidians i fer-ho amb tota la lògica possible. Ens plau molt que valoris la base pedagògica del programa.

  Gràcies.

 3. This aim is steller! You undoubtedly know get hold of made known how to uphold a reader amused. Between your wit and your movies, I was about encouraged to start my fantastically identifiable weblog (effectively, almost...HaHa!) Fantastic occupation. I in fact loved what you needed to utter, and additional than that, how you offered it. Exceedingly cool!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *