07 [Programa i conclusions] ‘Sóc lliure… i responsable’

6


 

1. Podem i hem d’educar la llibertat des que els fills són ben petits. Després, però, segons cada nen, posarem l’accent en un aspecte o un altre.

2. Perquè el nostre fill conquereixi la seva llibertat, l’haurem de deixar ser com és. No tinguem por a deixar escapar quelcom que creiem nostre.

3. És molt important posar límits. I una vegada posats, deixem que els fills que facin i desfacin, que s’hi moguin amb llibertat.

4. Escoltem en quin moment el nostre fill demana llibertat per fer cada cosa. Escoltem i, si és possible, donem-hi resposta positiva.

5. Una vegada els límits estan posats, no han de ser inamovibles per sempre. Replantegem-los, si fa falta.

6. Sovint, els adolescents demanen molta llibertat. És bo ajudar-los a veure què necessiten realment i evitar posicions d’enfrontament.

7. Expliquem-los que la llibertat no és quelcom individual seu, sinó quelcom que afecta tota la família.

8. Tenir problemes a casa amb la demanda de llibertat dels fills és normal. Acceptem-ho i posem-hi, si és possible, una mica d’humor.

9. Important tenir sempre el control de la situació. Recuperem-lo, si l’hem perdut. No deixem de fer de pare i de mare.

10. Per ensenyar els nostres fills a ser responsables, hem d’ensenyar-los a fer coses que ajudin la família, a col·laborar amb la família.

Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 5

6 comentaris a l'entrada: 07 [Programa i conclusions] ‘Sóc lliure… i responsable’

 1. Carme Lesi diu:

  Cada dia m'agradeu més. El millor programa se'ns dubte de la merda de tele.

  Carme.

 2. Carme,

  T'agraïm molt el teu correu i el

 3. Albert Lacruz Bassols diu:

  Carme,

  T'agraïm molt el teu correu i el teu gran interès en el programa. Intentem fer un programa diferent i persones que com tu, que el seguiu, el feu possible.

 4. Rosi Gutierrez diu:

  Juan Carlos, todas las familias que salen son muy bonitas y felices pero en el mundo hay familias que no se parecen en nada a estas y educan a sus hijos como pueden. A ver si las sacais.

  Me gusta tu programa.

  Rosi. G.

 5. Albert Lacruz Bassols diu:

  Rosi,

  Efectivamente, hay familias de todo tipo y algunas tienen más dificultades que otras. Las que hemos invitado esta temporada son de perfil diverso (urbano, rural, distinto nivel económico...) y manifiestan, en ocasiones, algunas dificultades que tienen en el momento de educar. Intentaremos que esto se vea con más nitidez la temporada que viene.

  Gracias por seguir el programa y por participar.

 6. I gotta bookmark this site it seems very practical .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *