Joves que no es graduen

4

Aquest primer Famílies i Escola de la setena temporada tracta sobre Joves que no es graduen. Hem anat fins a Cornellà de Llobregat per fer una visita a El Llindar, una escola de segones oportunitats que treballa perquè els nois i noies que han sortit del sistema escolar convencional puguin reencaminar-se i trobar què volen ser de grans. Parlem amb la Begonya Gasch, directora de la Fundació El Llindar i amb alguns dels nois que hi estudien. El Javi, la Nerea, la Yaira, la Janira i el Pablo ens explicaran com van canviar les seves vides, així com la relació amb les seves famílies, arran d’entrar a formar part de la família d’El Llindar. La Carmen Martínez-Roca, Directora del “Programa d’orientació GPS a un futur millor”, també ens dóna quatre pistes de com hauríem d’actuar les famílies i les escoles per fer disminuir el gran percentatge actual de fracàs escolar.

També pots escoltar la versió del programa de ràdio.

Les conclusions que s’extreuen del programa:

1. Fer-se gran no és fàcil. Cal escoltar els joves.
2. Que els joves amb dificultats en l’estudi no perdin les ganes de fer-se grans i ser ciutadans amb opinió
3. Tots els joves, i aquests més que ningú, necessiten ser acompanyats
4. En l’aprenentatge, les pràctiques a empresa tenen un paper molt important
5. Opcions per joves no graduats: GES, PFI, proves d’accés a cicles formatius
6. Transmetem interès per formar-se, des de casa?
7. Si el nostre fill no vol estudiar, busquem alternatives que el motivin
8. Escoltar-los, donar-los opcions, acompanyar-los

 

 

Publicat dins de Temporada 7

4 comentaris a l'entrada: Joves que no es graduen

 1. Jaume Saumell diu:

  Penso que aquest format és més televissiu que els anteriors. Però com a eina que es pugui aprofitar com a línia a seguir els altres programes eren més directes i concrets. El presentador tocava els temes de manera real, senzilla i directa.

  Gràcies

 2. Albert Lacruz Bassols diu:

  Gràcies per l'aportació, Jaume. Busquem, efectivament, una format que combini l'atractiu televisiu i que conservi els valors del programa, A veure si en som capaços durant els 13 capítols.

 3. Laura Ortiz diu:

  Estoy de acuerdo con jaime, es otro tipo de programa. El de antes era mejor porque no es un solo caso, se podía aplicar a todas las familias. El presentador acercaba el tema a la realidad.

  L.Ortiz

 4. Albert Lacruz Bassols diu:

  Gracias por tu participación, Laura. Trataremos, en los próximos capítulos, de acercarnos al máximo a la realidad familiar, manteniendo la estructura que este año le hemos dado al programa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *