Dignifiquem l’FP

1

Aquesta setmana parlem de la formació professional, uns estudis que cal prestigiar per la bona preparació que ofereixen al seu alumnat, així com per l’elevat índex d’inserció laboral. Per fer-ho, hem triat una escola de gran prestigi, la Superior d’Hostaleria de Barcelona, on veiem com nois i noies es preparen per treballar en aquest món, ja sigui a les cuines, a les sales de restauració o als hotels. Una oferta ben àmplia per aquells estudiants que els interessa ser cuiners, cambrers, caps de sala, sommeliers, reposters, forners, o fins i tot dirigir els seus propis negocis de restauració. Es cursen estudis de grau mig, superior i postgraus. En parla la seva cap d’estudis i també una estudiant que ha fet ja diverses mobilitats per Europa.

Anem també a Montmeló per assistir a una sessió del MetròpolisFPlab, un projecte que s’ha dut a terme al llarg del curs escolar 2018-19 en col·laboració amb la Fundació BCN Formació Professional i amb el suport d’ altres agents del territori com Innobaix, el Port de Barcelona i el Circuit de Barcelona-Catalunya. En parlem amb la presidenta de la fundació BCN Formació Professional, Sara Berbel, i la seva directora-genent, Neus Pons.

Les conclusions d’aquest capítol són:

 1. La matriculació a l’FP ha crescut un 57%. Bona notícia!
 2. L’FP no és una opció de segona, sinó del mateix nivell que la resta
 3. L’FP ofereix coneixements del tot necessaris i útils per a treballar…
 4. … i permet trobar feina de qualitat
 5. Cal tenir més en compte l’FP, en l’orientació acadèmica que es fa a l’ESO
 6. FP com a formació post universitària, també
 7. El gran repte de l’FP: una millor comunicació amb les empreses
 8. Grans resultats de l’FP dual!
 9. Les competències transversals tenen també molta importància
 10. Cal que les famílies siguem conscients de la potència de l’FP
 11. Després de l’FP, es pot seguir estudiant!
Publicat dins de Programes i conclusions, Temporada 10

Una comentari en l'entrada: Dignifiquem l’FP

 1. Retroenllaç: FAPAES | Programa TV “Famílies i escola”, aquesta setmana parlem de “Dignifiquem la FP”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *