El programa

‘Famílies i escola’ torna als mitjans locals
per fer l’educació més fàcil

Com ajudem un fill a superar la mort d’algú proper? Podem educar sense cridar? De quina manera podem corregir les conductes agressives dels infants? Com afrontem un canvi d’escola? En una societat complexa i canviant com la nostra, educar és una aventura tant apassionant com vertiginosa, per a la qual pares, mestres i professors no sempre ens sentim prou preparats.

Una eina que ens pot ajudar és el programa ‘Famílies i escola’, que torna a televisions i emissores locals amb una nova bateria de qüestions i el testimoni de famílies i experts. A més, aquesta temporada el programa amplia la difusió i també es podrà veure al canal 159 de Movistar+. No us el perdeu! A partir d’aquest dijous 2 de febrer seguiu-lo per televisió i, del 16 de febrer, per ràdio.

Reflexions a partir d’experiències viscudes
Aquesta vuitena temporada us proposem una llarga llista de qüestions per reflexionar i debatre. El dol, l’educació alimentària, la participació de les famílies a l’escola, el ciberassetjament i el paper dels amics en les diferents edats dels fills són alguns dels ítems que centraran els capítols, integrats per diferents reportatges.

Ens hi aproparem a partir de les experiències viscudes per famílies d’entorns socioeconòmics diversos i els coneixements d’experts en diferents àmbits, des de mestres i pedagogs fins a pediatres i advocats. El psicòleg i educador Jaume Funes, la mestra i doctora en Psicologia Maria Jesús Comellas, la pedagoga Eva Bach i el psiquiatra infantil Josep Àngel Alda ens donaran eines i consells.

‘Famílies i escola’ és una producció fruit de la col·laboració entre l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, FAPAES (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’alumnes d’estudis sufragats amb fons públics no universitaris de Catalunya) i La Xarxa de Comunicació Local, realitzada per Canal Terrassa.

Emissió
Enguany ‘Famílies i escola’ consta de 13 capítols de 30 minuts. A partir d’aquesta setmana, el programa de televisió es podrà veure pels canals de proximitat en l’horari que convinguin i tots els dijous a les 19h pel 159 de Movistar+. Per ràdio, a partir del 16 de febrer es podrà seguir cada setmana a les emissores locals, en el dia i hora que estableixin.

Els capítols també es podran recuperar al blog (laxarxa.com/familiesiescola) i al canal de Youtube del programa. Tota l’activitat del programa, a més, quedarà recollida al perfil de Twitter @educadiba.

 

Els comentaris estan tancats.