Que sí, que sí. Que els videojocs són cultura. Que ja no es tracta només de matar marcianets, disparar els dolents o salvar princeses. Que ara han esdevingut un fenomen sociològic que ha anat calant entre els diferents públics. Que ja no són cosa de nens, ni d’adolescents, sinó de pares i fills, i fins i tot dels avis! Que diverses generacions han crescut ja jugant a la consola i a l’ordinador, i els prefereixen al cinema i a la música com a forma d’oci. Que els videojocs, que s’enteri tot el món, s’han convertit en una manera de mirar el món, d’explorar-lo, en una eina molt potent i efectiva per explicar què funciona i què no. A començaments de l’estiu, La Xarxa Tendències vam assistir al Gamelab Barcelona 2012, segons els seus organitzadors, la fira dedicada als videojocs més important d’Europa. Allà vam poder parlar amb els creadors més importants del moment, autors de títols mítics, com ara “Halo“. Ens van explicar què es cou en aquest “mundillo” i ens van parlar de la importància dels dispositius mòbils. Perquè ara els videojocs els portem a la butxaca.