El 25 d’octubre comença un nou cicle de cinema experimental Xcèntric al CCCB. Es tracta de pel·lícules que comparteixen una sèrie de trets en comú: el primer que o les mires aquí o és realment difícil que les trobis. I seria una gran llàstima que te les perdessis. I el segon, que tenen escassa per no dir nul·la circulació als circuits habituals de cinema.  Això fa que anar a una sessió d’Xcèntric sigui gairebé un esdeveniment únic!  La Xarxa Tendències, en col·laboració amb el CCCB, regala CINC abonaments per anar a l’Xcèntric. Per emportar-te’n un, l’únic que has de fer és deixar-nos un comentari en aquest post sobre què et sembla la nova web de la La Xarxa Tendències (Sí, sí, aquesta en què estàs) i entraràs al sorteig dels  abonaments que farem dimecres 24 a la tarda.

I per cert, l’Xcèntric també compta amb un arxiu. El cinema experimental és encara un gran desconegut per a la majoria de cinèfils. Per això els museus i centres d’art d’arreu del món estan fent esforços per divulgar aquesta forma més artística, podríem dir, d’explicar històries, entre el gran públic. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona n’és un dels més importants, en aquest sentit. El seu Arxiu Xcèntric compta amb més de 700 títols de cinema experimental i creatiu.