Per  Jordi Rull  (Banyoles TV)

Amb l’objectiu de posar en relació la creació contemporània i la ciutadania, fa quatre anys que va néixer el Festival de Cultura Contemporània de l’Empordà Ingràvid. A partir de tallers, cursos, poesia, dansa o accions performatives pretén desvetllar l’interès per les creacions contemporànies descobrint-les a tots els públics, sobretot els més joves, perquè aprenguin a valorar-les i assimilar-les per mitjà del joc i la participació.

En l’edició d’aquest 2012 l’Ingràvid ha arrencat la seva programació amb la secció familiar. Entre les activitats s’ha recuperat el joc de la Morra, una distracció matemàtica molt viva, i s’ha presentat l’acció interactiva smslingshot del col·lectiu VR/Urban, que permet “disparar” amb un tirador missatges que queden projectats a una façana. Amb aquestes i altres nombroses propostes, l’Ingràvid Familiar ha aconseguit l’objectiu de convertir la Rambla de Figueres en espai de joc i interacció social, apropant les noves tendències artístiques de manera intel•ligent als ciutadans i ciutadanes.

En el marc del festival també es durà a terme l’Ingràvid Pensament, un curs centrat en el tractament artístic de les perifèries de les ciutats a Figueres i a Perpinyà. Al novembre tindrà lloc l’Ingràvid Showcase, una secció que es centra en intervencions als aparadors dels comerços de la capital empordanesa.

Per a més informació: www.festivalingravid.com