Malpelo és una illa molt petita oceànica situada a l’Oceà Pacífic i que pertany a Colòmbia, Cada anys, centenars de científics i bussos de tot el món s’endinsen en les seves aigües. I Malpelo és també el nom que van escollir el Pep i la Maria quan van decidir cosir els seus passos i les seves vides. Malpelo  són dos ballarins, Dos coreògrafs. Dos amants. Dos amics, Dos somiadors. Dos companys de feina. Dos pares de tres fills. Porten més de 20 anys sobre els escenaris fent el que millor saben fer: crear espectacles  contemporanis, actuals, portant la dansa més enllà, exportant el que es fa a Catalunya arreu del món. El 2009 aquetsa companyia gironina -que assaja en un lloc molt especial que han batejat com Animal a l’esquena- va voler celebrar que portaven dues dècades en dansa amb una retrospectiva de totes les seves peces al Mercat de les Flors  i una exposició a l’Arts Santa Mònica, a Barcelona. La Xarxa Tendències vam tenir la sort de poder-los entrevistar i de veure bona part de les obres que hi representaven. Un luxe pels sentits. Grans Malpelo!