(06.11.12)

Darrerament sentim a parlar molt del núvol. Que si això està al núvol, que si les tauletes es basen en el concepte núvol.. En el fons, tot i que resulta una mica opac al principi, és tan sols un terme que es fa servir per denominar un lloc virtual, a Internet, on pugem i emmagatzemem les nostres fotos música, pel·lícules, documents. Basant-se en aquesta metàfora d’espai virtual i molt necessari, els impulsors de la iniciativa que us presentarem a continuació han volgut agafar prestat el mateix nom, Núvol, per anomenar al primer diari electrònic en català dedicat exclusivament a la cultura. A més, acaben de ser guardonats amb el premi LletrA, atorgats per la Fundació Prudenci Bertrana i la Universitat Oberta de Catalunya, i que destaquen el millor projecte digital publicat a internet per promocionar la literatura catalana a la xarxa.