Quan sentim la paraula “tecnologia”, acostumem a pensar en ordinadors, en mòbils o tot tipus aparells d’última generació. Però el cert és que és un concepte prehistòric. Les primeres eines que van fabricar els nostres avantpassats per caçar, per tallar la carn o les pells, ja eren tecnològiques. I van suposar una autèntica revolució social. Com moltes altres que ha viscut la humanitat gràcies als avenços científics i també tecnològics. Des de la invenció de les politges, fins a, per exemple, la invenció de la màquina de vapor i la revolució industrial. I ara, més recentment, l’aparició dels autòmates, o robots. Capaços de portar a terme moltes tasques per nosaltres. O la revolució informàtica.

Durant la darrera dècada, aquests avenços s’han multiplicat de manera exponencial degut a la convergència tecnològica. Diverses disciplines que funcionaven de manera individual s’han combinat amb d’altres per sumar coneixements i esforços. I els resultats estan sent espectaculars. Això és el que explica, precisament, la mostra Tecnorevolució, que es podia veure al Cosmocaixa Barcelona.