19.11.12

Per Anabel Herrera

Que els polítics són capaços de crispar-nos amb les seves declaracions, sobretot quan estan en campanya, ho sabem de tota la vida. El que no podríem haver-nos imaginat fins fa quatre dies és que l’efecte empipador es multiplicaria per culpa de les noves tecnologies. L’agència de comunicació digital Lewis PR i Hydra 360, empresa que analitza informació en xarxes socials i Internet, han llençat un estudi en què s’analitzen les emocions que els candidats a les eleccions del proper 25 de novembre transmeten a Twitter.

Els resultats són força curiosos. Pere Navarro, el candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), per exemple, és el que més empipament provoca entre els usuaris d’aquesta xarxa social (15,8%), seguit del candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena (14,59%). El Partit Popular de Catalunya (PPC), amb Alicia Sánchez Camacho al capdavant, és el que més temor genera.

Podeu consultar tots els resultats de l’estudi en aquest gràfic:

L’estudi analitza vuit emocions concretes: satisfacció, tristesa, confiança, desgrat, temor, empipament, sorpresa i expectativa. I ha utilitzat una eina d’anàlisi de la informació en les xarxes socials anomenada #market_emotions, que es basa en tecnologies com el processament del llenguatge natural i algoritmes avançats de raonament.