(20.11.12)

Fa uns dies se celebrava la 2a edició del Festival MiRA!, de música electrònica i recerca audiovisual a l’emblemàtica Fàbrica de creació Fabra i Coats, al barri barceloní de Sant Andreu. Avui repassem com va anar i xerrem amb alguns dels seus protagonistes. Continuarem parlant d’art digital perquè a Girona dos artistes han fet una instal·lació en una antiga cisterna al Museu d’història de la ciutat, on recreen la percepció d’aigua; es diu “Blaus” i al darrera hi ha l’Àlex Posada i el Santi Vilanova.

Bussejant a la xarxa hem trobat dues iniciatives que tenen en comú que són maneres d’explicar històries ben novedoses i amb una guerra com a teló de fons. La primera és el projecte de la casa museu d’Anna Frank, a Amsterdam. I el segon projecte és artistic, interactiu, sobre els bombardeigs que va patir Barcelona el 1938 en el decurs de la Guerra Civil Espanyola. A més, entrevistem el professor Antoni Castelló, catedràtic de psicologia de la UAB; li preguntem sobre la noció de creativitat  i sobre intel·ligència artificial. I acabem el programa fent una mena de loop, amb una de les artistes amb què l’encetàvem, l’Alba G Corral, que va actuar al MiRA! A aquesta artista visual madrilenya la vam gravar fa un temps junt amb els Stendhal Syndrome en un Concert Privat força especial al Convent de Sant Agustí.