26.11.12

Encara amb la ressaca post electoral de la nit d’ahir, aquest matí hem remenat al Google Analytics per veure quins són els continguts que més us van interessar la setmana passada. Són aquests:

 

1.- Festival MiRA! 

La segona edició d’aquest microfestival que va néixer l’any passat, ha arrassat! Potser és perquè la seva fórmula màgica de donar la mateixa importància a la música i als visuals, i apostar pels artistes locals agrada i molt. Què en penseu? Hi vau anar?

2.- Blaus, escultures lumíniques

Molt relacionat amb el MiRA, el segon post més vist ha estat “Blaus”, una escultura cinètica feta de feixos de làser, llum i sons, ubicada a una antiga cisterna del Museu d’Història de la Ciutat, a Girona. Al darrere de Blaus hi ha l’Àlex Posada i en Santi Vilanova.

3.- Steampunk, la nostàlgia dels retrofuturistes

Per a alguns són freaks, o tribus urbanes. Però el cert és que els steampunkers pertanyen a un moviment cultural crític amb l’addicció a la tecnologia que patim. Va néixer als anys 80, a partir d’una generació d’escriptor de ciència ficció i ara l’steampunk s’ha traslladat a molts altres àmbits, com la música, el cinema, o la moda. Al Museu de les idees i els invents de Barcelona, hi dediquen una exposició.