27.12.12

És Nadal! I aquest és el darrer programa de l’any. I això ens ha semblat una bona excusa per fer un capítol especial amb els millors continguts de la temporada. Començarem parlant del que segurament haurà estat un dels regals més demanats a ses majestats, els reis mags d’Orient. O al Tió: els videojocs. En poc més de dues dècades han esdevingut un fenomen de masses. Cada cop són més els que hi juguen i els que en gaudeixen d’aquest producte cultural. Personatges i guions dignes d’una superproducció de Hollywood, bellesa visual, diversió.

En aquest programa també volem parlar dels immigrants. Moltes vegades ni els veiem. D’altres, els mirem només com els que porten les botiguetes de barri, els que ens ajuden a casa, els que regenten alguns bars i restaurants. Tòpics i més tòpics sobre els nouvinguts. Al Raval, el barri més multiètnic i ric culturalmenti de Barcelona, Olga Sesplugues i Mar Cordobés rompen una llança per visibilitzar la riquesa cultura i ètnica d’aquest barri a través de la dansa i les noves tecnologies.

Les abraçades són una de les coses que millor fan sentir. Et reconforten, t’alleugereixen, et transmeten amor, comprensió, recolzament. Tan i tan bé senten, a qui les fa i a qui les rep, que fins i tot hi ha un moviment internacional de gent que altruistament es dedica al seu temps lliure a fer-ne! Ara gràcies a una preciosa iniciativa, també pots regalar i ser regalat una abraçada per internet. També, i aprofitant que és Nadal, recollim una preciosa història d’animació del 1982 sobre un dia de Nadal màgic, en què un nen juga amb un ninot de neu que, misteriosament, cobra vida. I al llarg de tot el programa explorarem la reinterpretació d’un dels símbols per excel·lència d’aquestes festes, l’arbre de Nadal. Ens colem a la mostra Oh Tannenbaum, al Goethe Institut, de Barcelona.