08.01.13

Resulta xocant pensar que les tauletes existeixen des de fa només 2 anys. Sí, sí, com ho llegiu: Apple va treure el seu arxifamós iPad el 2010 i des d’aleshores ha revolucionat l’educació, el lleure, la manera com consumim informació i també com creem, entre molts altres àmbits. Els músics, per exemple, es van sentir seduïts ràpidament. Al principi, es van llençar a treure apps que simplement et permetien recórrer, per exemple, la carrera musical d’un artista, escoltar els seus temes, veure fotos, petits vídeos… Potser res diferent del que ja es feia amb les webs. Ara bé, hi ha tota una segona fornada d’artistes que han entès la filosofia d’aquets mitjà i tot el que permet i s’han llençat  compondre de manera diferent, fent a l’oient partícep actiu i gairebé co creador dels temes. S’ha acabat axiò d’escoltar només la música. Comença l’era d’intervenir en les cançons.

Parlem amb Jorge Drexler, que acaba de treure “n”; també amb l’equip de Reactable Systems. I Lorea Iglesias, comissària de Mobile Art, ens apunta algunes de les claus de l’èxit de les apps musicals.