09.01.13

Atenció a la següent dada: l’any 2050, la població mundial podria superar els 11.000 milions d’habitants. I el 70% viuran a grans nuclis urbans. És evident que tal i com estan avui dia configurades les ciutats, això és inviable. No hi haurà recursos per a tothom! Davant d’aquest fet, ja fa anys que hi ha veus que alerten que cal repensar un nou model de ciutat perquè hi hagi un equilibri entre els problemes de densitat de població i la qualitat de vida de les persones. Aquestes noves ciutats són les anomenades ciutats intel·ligents o smart cities, en què les noves tecnologies seran els nostres millors aliats.

En aquest programa també parlem de música. I és que des que Apple va treure l’arxifamós iPad, molts són els músics que s’hi han lleçat, a provar coses noves, a crear de manera diferent. Bons exemples d’això són la cantant islandesa Björk i el cantautor uruguaià Jorge Drexler, que fan cançons intervenibles, on els fans deixen de ser passius, per participar activament a la cançó. I continuem parlant d’apps, en aquest cas del món del vi, perquè un reusenc ha creat Vi Smart, una aplicació pels amants del suc tan estimat pel Déu grec Bacus. Acabarem trencant tòpics! Us ensenyarem un còmic de superherois on els personatges no van amb capa sinó… amb túnica!! I és que Wham! Bam! Islam! defuig de la visió clàssica d’home blanc, heterosexual, i occidental, per presentar-nos herois àrabs.