23.01.13

El cinema, més que reinventar-se a si mateix, es recicla, remescla i reutilitza. I els seus elements específics cobren vida. Es fan noves pel.lícules a partir de “found footage”, en super 8 o s’expliquen noves històries composant seqüències de films dispars. Amb la tècnica del collage es dóna vida a materials més propis de les arts plàstiques que del cinema. Anem al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per assistir al minicicle Collage exquisit; a més, parlem del projecte Your Lost Memories, super8 trobats que esperen reunir-se de nou amb els seus propietaris.

En aquest programa volem retre homenatge a la ciència ficció: un grup de nens amb poders especials telekinètics estan empresonats en un asil. Però… s’escapen i durant alguns moments se senten nens normals. Aquest és un dels videoclips que conformen la trilogia èpica amb regust de pel·lícula fantàstica vuitentera que han fet els realitzadors francesos Fleur & Manu, per a la banda M83.

Utilitzem cada dia infinitat de productes tecnològics, des del telèfon mòbil a la televisió o l’ordinador. I tanmateix no tenim ni idea de com funcionen! Els nens i les nenes tampoc. La qual cosa és encara més il·lògica, perquè el seu present ja i el seu futur passaran per relacionar-se amb les màquines i saber parlar amb elles. Frikids tracten de posar-hi remei. I, a més, fomenten el pensament crític cap a l’ús d’aparells tecnològics a través del joc i la cooperació.

Per últim, parlem de Neptuno Films, una productora de dibuixos animats de Terrassa.