30.01.13

Fa poc ens va presentar, aquí al programa, tres noves cançons que havia creat per a ser intervenides en una tablet. Jorge Drexler, el cantautor uruguaià guanyador d’un Oscar, és un músic inquiet, que no li valen les fórmules fetes. Un explorador incansable. S’ha passat prop d’un any per parir tres temes inacabats, que prenen forma quan els toquem, quan els intervenim. Drexler fa servir les tecnologies com a aliades. Si el seguiu a Twitter, ja sabreu que aquesta xarxa social és per a ell una màquina de crear versos.

Continuem parlant de música o més aviat disfrutant de la música. O del concepte de la música. Bussejant per la xarxa hem trobat una preciosa animació que tracta d’indagar sobre què és la música i per què ens agrada tant. El resultat és sens dubte de gran bellesa

Don Marinelli és tot un personatge amb fila de Buffalo Bill. Sembla acabat de sortir d’alguna pel·lícula americana. I de fet, alguna cosa de cert té aquesta sensació, perquè Marinelli era actor, tot i que ara és dedica a fer que l’educació i l’aprenentatge siguin divertits. Dirigeix el Centre de Tecnologies de l’entreteniment a la prestigiosa universitat nordamericana Carnegie Mellon. Allà pensen com els videojocs o els robotets es poden aplicar a les expos d’un museu per fer-les més atractives.

Ens colem a l’estudi de l’artista reusenc Jordi Abelló, de qui darrerament s’ha parlat molt perquè ha aconseguit exposar a dins de bancs retrats que ha fet de banquers devorats per voltors. Com? Amb l’ajuda dels smartphones.