13.02.13

Simona Levi és una artista multidisciplinar i activista, tot i que és més coneguda per ser una de les veus més combativas en la defensa de la lliure circulació del coneixement. És una de les fundadores de la plataforma X.net , que defensa Internet com a eina de transformació social. I és la directora del Centre d’agitació cultural Conservas. La nostra guionista Anabel Herrera li va una entrevista al voltant dels drets d’autor. Sabíeu que mai no han estat dels autors?

Al Goethe Institut de Barcelona aquets dies s’exposa una mostra de l’alemany Erwin Stache. Objectes sonors procedents de màquina industrials reciclades, reutilitzades i reinventades.

Viatjar mai no va ser tan fácil com avui. Gràcies al 3G i a la connexió a internet, els telèfons mòbils intel·ligents, esdevenen veritables assistents de viatge. Hipereficients, personalitzats i ràpids, ens permeten consultar d’un cop d’ull l’itinerari o saber si el nostre vol porta retràs. A més, les xarxes socials i els blocs, estan propiciant que apareguin noves tipologies de viatgers. Aquells que no volen només ser turistes sinó barrejar-se amb la cultura d’origen.

36 persones interaccionen en una habitació, en un loop continu, i que representen 36 moments, que es van superposant uns als altres en una mateix espai. Es tracta del curtmetratge Tango, hilarant, una delícia visual que va guanyar un Oscar al millor curt el 1983. Al darrera hi ha el polac Rybczynski.